• Pregleda: 1683

Završena akcija "Odeća za sve"

Završena akcija "Odeća za sve"

U sredu, 30. avgusta, u zajedničkoj akciji pod nazivom „Odeća za sve“, članovi Gradskog veća zaduženi za oblasti obrazovanja i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz podršku kompanije „Inditeks“, obradovali su učenike u Školskom centaru sa domom učenika “Dositej Obradović”, paketićima garderobe i obuće.

Ilija Đukanović zahvalio se donatorima na uspešnoj saradnji i podsetio, da je ovo treća akcija podele garderobe i obuće, a drugi put je dobijaju deca u Školskom centru sa domom učenika “Dositej Obradović”.

- U dosadašnjoj saradnji sa Fondacijom realizovano je nekoliko projekata: prošireni su kapaciteti Narodne kuhinje Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica i donirana je oprema za reagovanje u kriznim situacijama, a organizovani su i edukativni treninzi za članove lokalnog štaba za vanredne situacije - naveo je Ilija Đukanović.

U ime Fondacije Ana i Vlade Divac, na odličnoj saradnji, svim našim partnerima, volonterima, donatoru USAID, građanima Subotice i lokalnoj samoupravi Grada Subotice, zahvalio se Vlatko Jovićević, lokalni koordinator projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac.

- Svi zajedno smo uradili veliki posao, kako bi odgovorili na izazove migrantske krize u našem gradu. Nastojali smo da jačamo institucije i ustanove koje nude svoju pomoć i usluge, kako izbegličkoj populaciji, tako i domicilnom stanovništvu" – rekao je Vlatko Jovićević.

U okviru projekta Fondacija  Ana i Vlade Divac, uz saradnju sa USAID-om, donirala je 10 stonih računara (PC), sa ekranima i pratećom opremom, kako bi đaci OŠ „Miloš Crnjanski” imali savremeno opremljen IT kabinet. Inače pomenutu školu, pohađa Rami Aboudan (13) koji je zajedno sa bakom i mamom pobegao od ratnih razaranja u Alepu i naselio se u bakinoj porodičnoj kući u Subotici.  Deca i nastavnici u OŠ Miloš Crnjanski se svojski trude da mu integracija u novu sredinu bude lakša.

Projekat, „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na migrantsku krizu“, Fondacija Ana i Vlade Divac trajala je od 1. septembra 2016. godine  do 1. septembra 2017. godine.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

2
Realan Odgovori
A naši građani odlaze napolje glavom bez obzira.
Politikolog Odgovori
Da ima pravde za sve, bilo bi i odece za sve... UOSTALOM, SMATRAM DA LABANA TREBA SMENITI!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.