Komentara: 0
Pregleda: 2658

Završen kulturno-umetnički deo 8. "Zavičajnih dana"

06.09.2021. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Nastupom folklornih ansambala i grupe „Vrelo“ sinoć je spuštena zavesa 8. "Zavičajnih dana", barem što se tiče zabavnog programa. U naredne dve nedelje realizovaće se još nekoliko sadržaja.
Završen kulturno-umetnički deo 8. "Zavičajnih dana"

Kao i prethodnih godina, manifestacija koja neguje tradiciju Srba sa obe strane Drine, okupila je veliki broj učesnika i posetilaca. Ovogodišnje „Zavičajne dane“ zatvorio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, poručujući da su ovakvi festivali itekako značajni i da ih uvek treba podržavati.

- Kada sam prošle nedelje putujući po Hercegovini gde sam rođen, preko Romanije, došao u Mostar, Konjić, pa Bileću, koju možda i najviše volim od svih hercegovačkih gradova, govorio sam da sam došao kući. Ali vraćajući se, kada sam prešao drugu prugu i video toranj Gradske kuće, znao sam da sam došao kući. Svo to vreme razmišljao sam da li smo dostojni onoga što predstavljamo, onoga što smo danas, onoga gde smo bili i da li ćemo se zastideti u budućnosti. Kada vidim „Zavičajne dane“, Dan grada, „Interetno“ i sve što se dešava u našoj zemlji, kojoj nikada ne možemo biti dovoljno zahvalni za ono što naša zemlja čini za nas. Mislim da ne možemo sa se stidimo onoga što jesmo – poručio je Ivanišević.

Završen kulturno-umetnički deo 8. "Zavičajnih dana"Festival je uveličala i Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu.

Nakon nastupa folklornih i pevačkih grupa sinoć je upriličen i koncert grupe "Vrelo", koja je u poslednji čas "uskočila" umesto ranije najavljenih "Pilota", koji su na dan koncerta zbog zdravstvenih problema frontmena grupe, Kikija Lesendrića, morali da otkažu dolazak u Suboticu.

Završen kulturno-umetnički deo 8. "Zavičajnih dana"

Po završetku muzičkog i kulturno-umetničkog programa, danas se nastavlja drugi blok manifestacije i to promocijom knjige ,,Banija, sabrana djela", večeras u 19 časova u Velikoj većnici, na kojoj će učestvovati mr Milan Miljević, dr Milan Micić, dr Milan Gulić, dr Nebojša Stambolija i Milorad Ćorković.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, u sklopu "Zavičajnih dana", održaće se 11. septembra ()subota) u Atrijumu hoela "Galerija" (9-11h), a program će se završiti 18. septembra, takođe subota, sportskim danom u Hali sportova.

Izvor: Subotica.com

Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo"

Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo" Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo" Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo" Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo" Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo" Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo" Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo" Zavičajni dani 2021 - koncert grupe "Vrelo"
Pogledaj ostale fotografije

Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije

Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije Zavičajni dani 2021 - pevačke grupe i zatvaranje manifestacije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2658

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.