Komentara: 1
Pregleda: 2284

Završen IX kviz "Čitam i skitam"

04.04.2017. u 11:25h
Izvor: TV Subotica
U čitaonici Gradske biblioteke juče je, povodom Međunarodnog dana knjige za decu, koji se u svetu obeležava 2. aprila, održana završna svečanost popularnog kviza „Čitam i skitam“, na koji se ove godine prijavilo više od hiljadu najmlađih ljubitelja pisane reči.
Završen IX kviz "Čitam i skitam"

Kviz „Čitam i skitam“, koji je devetu godinu zaredom organizovalo Dečje odeljenje Gradske biblioteke, okupio je rekordan broj mališana,  koji su protekla dva meseca takmičili u kvizu znanja na temu „Narodna književnost“.

Osnovci su imali zadatak da pročitaju odabrane basne, bajke, pesme, pripovetke, zagonetke i razne narodne umotvorine, te popune onlajn upitnik na sajtu Bilioteke i tako učestvuju u kvizu. Popularni kviz, osim što ima za cilj podsticanje čitalačke navike, mašte i kreativnosti, obogaćivanje jezičke kulture, razvija i takmičarski duh jer se završava dodelom nagrada najboljima.

- Deveta godina za redom, pokazala se kao najuspešnija jer smo opet oborili rekord sa preko hiljadu učesnika i preko hiljadu novih članova u Biblioteci. Od tog broja prijavljenih takmičara, samo tačno popunjeni upitnici imaju pravo da učestvuju u izvlačenju nagrada, njih je oko 700 učesnika na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku zajedno. Ove godine sponzori su obezbedili 253 nagrade, a glavna nagrada je kao i svake godine bicikl, potom tu su nagrade kao što je besplatna ekskurzija za autobus dece, paketi slatkiša, besplatne ulaznice za Dečje pozorište, Zoološki vrt, bioskop, kombinovani paketi, usb-i, časovi engleskog jezika, knjige i još puno, puno vrednih nagrada. - kaže Marijana Tenodi, informator Dečjeg odeljenja na srpskom jeziku

Završen IX kviz "Čitam i skitam"

Završna svečanost kviza „Čitam i skitam“ otvorena je himnom kviza koju je izveo hor Osnovne škole „Ivan Milutinović“, nakon koje su nastupile učenice Muzičke škole Odseka za tradicionalno pevanje sa izvedbama narodih srpskih, mađarskih i hrvatskih pesma u duhu ovogodišnje teme takmičenja – narodne književnosti. Svečanost je završena izvlačenjem nagrada, po kojima se moglo zaključiti da se na kviz  prijavilo najviše učenika od drugog do šestog razreda, dok su najistaknutije bile osnovne škole Jovan Mikić, Kizur Ištvan, Sveti Sava, Vuk Karadžić iz  Bajmoka, Matija Gubec iz Tavankuta i Hunjadi Janoš iz Čantavira.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2284
Povezane teme

gradska biblioteka

kviz čitam i skitam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.