Komentara: 28
Pregleda: 6268
Foto

"Zavičajni dani" - manifestacija koja neguje srpsku kulturu i tradiciju

01.09.2021. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
"Zavičajni dani" - manifestacija koja neguje srpsku kulturu i tradiciju

Tek što se završi proslava Dana grada, na centralnom gradskom trgu počeće „Zavičajni dani“, manifestacija koja neguje srpsku kulturu i tradiciju. Svečano otvaranje festivala koji organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga biće u petak na Trgu slobode, a narednih dana, na istom mestu, biće kulturno-umetnički program za sve generacije.

Kako je najavio Tode Nikoletić, prvi dan biće posvećen najmlađima u školi u Novom Žedniku, a sa đacima će razgovarati on i Predrag Vuković Peđolino.

- “Zavičajni dani” su mozaik kulture različitih žanrova i ukusa a njihov cilj je očuvanje kulture i identiteta srpskog naroda. To je veoma važno kako se se identitet jednog naroda u procesu globalizacije ne bi izgubio – istakao je Nikoletić.

Na samom otvaranju nastupiće učenici Muzičke škole, Nina Kokić, Nenad Grujičić I Fenečki biseri. Narednih dana biće održana promocija knjige „Banija – sabrana dela”, nastupaće iKiki Lesendrić i „Piloti”, Sanja Đorđević , Milomir Miljanić, kao i brojne folklorne grupe.

- Moram da istaknem podršku Grada Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Fonda za izbegla i raseljena lica. U slučaju loših vremenskih uslova, svečano otvaranje festivala održaće se u Velikoj većnici, dok će ostala dva dana programa odnosno u subotu i nedelju biti realizovana u pozorištu „Jadran” – dodaje Borivoje Vukajlović, predsedni Saveza srpski udruženja SBO.

Takođe u okviru ove manifestacije u subotu 11. septembra u holu hotela „Galerija” biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, dok će u subotu 18.septembra biti organizovani sportski dani.

PROGRAM:

3. septembar (petak), 20 časova, Trg slobode
Svečano otvaranje (učestvuju: muzička škola, odsek za srpsko tradicionalno pevanje, Ena Gogić - interpretator dečje zabavne pesme, Nenad Grujičić - književnik, muzički ansambl "Fenečki biseri")

4. septembar (subota), 18 časova, Trg slobode
Nastupaju kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, narodni guslar - Ljubomir Pavlović, Sanja Đorđević i Milomir Miljanjić.

5. septembar (nedelja), 18 časova, Trg slobode
Nastupaju kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, Violeta Radić, Kiki Lesendrić (grupa "Piloti")

6. septembar (ponedeljak), 19 časova, Velika većnica
Promocija knjige: Banija, sabrana djela
Učestvuju: mr Milan Miljević, dr Milan Micić, dr Milan Gulić, dr Nebojša Stambolija i Milorad Ćorković.

11. septembar (subota) od 9 do 11 časova, Atrijum hotela "Galerija"
Dobrovoljno davanje krvi

18. septembar (subota) u 10 časova
Sportski dan u Hali sportova.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 2 dana
Komentara: 28
Pregleda: 6268
Povezane teme
savez srpskih udruženja severnobačkog okruga zavičajni dani
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.