Komentara: 24
Pregleda: 12389

Zatvaranje ulica i promena režima saobraćanja u nedelju

31.08.2019. u 09:57h
Izvor: Subotica.com
U nedelju se održava 3. Subotički polumaraton, tzv. "Trka kroz istoriju", sportska manifestacija koja iz godine u godine privlači veliki broj gostiju u naš grad i zbog njene specifičnosti, a pre svega zbog bezbednosti učesnika, neophodno je tokom nekoliko časova posebno regulisati saobraćaj. U nastavku pročitajte šta će u nedelju biti drugačije, najviše za vozače.
Zatvaranje ulica i promena režima saobraćanja u nedelju

Subotički polumaraton je ulična trka, po svojoj popularnosti, odnosno masovnosti, već posle drugog izdanja dospela je na drugo mesto u Srbiji, odmah iza čuvenog Beogradskog maratona. Ove godine trka ima tri staze, ali to neće uticati na broj ulica koje će biti zatvarane.

Kao i svake godine zbog bezbednosti učesnika Subotičkog polumaratona važiće specijalan režim saobraćanja za vozače, s obzirom da će veći deo ulica u centru grada, ali i dobar deo na Prozivci i Radijalcu biti zatvoren u potpunosti, dok će neke raskrsnice po potrebi na kratko biti propuštane.

Zatvaranje ulica i promena režima saobraćanja u nedelju

Iako sve trke počinju u isto vreme, u 10 časova, iz srca grada, preventivno će doći do zatvaranja ulica u 9 časova, a najkasnije će biti zatvorene do 13 časova.

Ulice u centru grada koje će biti zatvorene su: kompletno Đure Đakovića, Zmaj Jovina u delu od Đure Đakovića do Aleje M. Tita, zatim Aleja M. Tita u oba smera (šetalište Radijalac, od kružnog toka do Hale sportova i nazad), Trg Sinagoge - deo od Gradskog muzeja preko Mlečne pijace, prema Petefi Šandor, zatim desna jednosmerna ulica na Trgu žrtva fašizma, Matka Vukovića u delu od Matije Gupca do Štrosmajerove, Rudić ulica, Štrosmajerova do Maksima Gorkog, zatim pravac od Maksima Gorkog do vatrogasaca i od vatrogasaca prema Ulici Braće Radić.

Kao jedna od najlepših deonica biće trčanje kroz Ulicu Braće Radić, od Maksima Gorkog, odnosno nekadašnjeg "Zvezda" bioskopa, pa skroz do Nade Dimić, skreanje posle bazena "Prozivka" gledajući iz grada, u delu Ulice Nade Dimić do šetališta - Park Prozivka i fontane - Gabrić ćuprija.

Zatvaranje ulica i promena režima saobraćanja u nedelju

Alternativni pravci za povezivanje Palića i Aleksandrova biće Segedinski put do hotela Patria, Senćanski put i Bajnatska ulica. Alternativni pravac za spajanje Palića sa industrijskom zonom biće Ulica Jovana Mikića, preko Majšanskog mosta, Proleterskih brigada i Zorkina ulica.

Pogledajte dokument "Mapa zatvorenih ulica".

Zatvaranje ulica i promena režima saobraćanja u nedelju

IZMENE TRASA AUTOBUSKIH LINIJA U GRADSKOM SAOBRAĆAJU

U skladu sa promenom režima saobraćanja, u nedelju od 9 do 13 časova doći će do promena linija Linije 1a (Kelebija opština-Novo naselje), zatim Linija 2 (Srpski šor-KTC), Linija 3 (Makova sedmica-Bajski put), Linija 4 (Veliki Radanovac-Lifka) i Linija 6 (Mali Bajmok-Vikend naselje).

Osim privremenih promena u saobraćanju navedenih linija doći će do još nekih promena vezanih za termine polaska, a više o tome u priloženom dokumentu "Obaveštenje o izmenama u redu vožnje Suboticatransa"

Organizatori mole građane Subotice za strpljenje i razumevanje i da pokažu takmičarima koji dolaze sa raznih strana da smo pravi domaćini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 12389
Povezane teme

zatvaranje ulica

promena režima saobraćanja

autobuski prevoz

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.