Komentara: 50
Pregleda: 18089
Foto

Zatvaranje podvožnjaka kod Nove opštine kada se stvore uslovi za alternativno odvijanje saobraćaja

27.10.2022. u 13:33h
Izvor: Subotica.com
Zbog rušenja železničkog mosta koji se nalazi između hotela "Patria" i "Lidla" doći će do obustave saobraćaja na ovoj deonici koja će trajati do deset meseci, najavio je zamenik gradonačelnika Imre Kern. On je dodao da se ne zna kada će tačno doći do zatvaranja ovog podvožnjaka, ali je objasnio da će tome prethoditi završetak radova na železničkim mostovima u Lošinjskoj i u produžetku Bajnatske, te da će upravo ova dva mosta preuzeti opterećenje saobraćaja u centru grada.
Zatvaranje podvožnjaka kod Nove opštine kada se stvore uslovi za alternativno odvijanje saobraćaja

Radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta u punom su jeku, a iako se ne zna tačan datum, negde na  proleće na red će doći i rušenje postojećeg  mosta kod Nove opštine i izgradnja novog. Zbog ovih radova saobraćaj na tom delu biće obustavljen do 10 meseci, a grad praktično presečen na pola.

Zatvaranje podvožnjaka kod Nove opštine kada se stvore uslovi za alternativno odvijanje saobraćaja- Biće obustave saobraćaja na toj deonici, to je neminovno mora da se ruši most koji je izgrađen još 1957. godine, a koji se nalazi između "Patrije" i "Lidla" i da se gradi novi. Već godinu i po dana smo u pregovorima sa Infrastrukturom železnice Srbije i resornim ministarstvom kako bi se pronašlo najadekvatnije rešenje za saobraćaj. Ono što smo uspeli da ishodujemo to je da ne budu paralelno zatvoreni ovaj most, Majšanski most i onaj u Lošinjskoj. Iako je bilo takvih predloga, mi smo to sprečili, jer je naš stav da prvo treba završiti mostove kod "Pionira" i Bajnatske, te da upravo ova dva mosta preuzmu opterećenje saobraćaja sa mosta u centru grada - objasnio je zamenik gradonačelnika Imre Kern.

PODVOŽNJAK U BALKANSKOJ PO ZAVRŠETKU RADOVA NA IZMEŠTANJU GASOVODA - Još jedno "usko grlo" je završetak obilaznog gasovoda, odnosno novog magistralnog gasovoda od prečistača do Ulice Frederika Šopena, gde će se spojiti sa postojećim gasovodom. Ovo je veoma važan gasovod jer se preko njega gasom snabdeva veći deo grada, kao i "Toplana". Novi gasovod radi se i kod "Pionira" i on će povezati zapadni deo grada. Zbog izmeštanja gasovoda nije se mogao završiti podvožnjak u Balkanskoj. Obilazni gasovod biće završen sredinom novembra i tada će se stvoriti uslovi da se i taj podvožnjak završi. 

Tek kada se stvore uslovi za preusmeravanje saobraćaja, počeće radovi na mostu Maksima Gorkog.

Ne bih da licitiram sa datumima, kada se ispune ovi uslovi o kojima sam govorio, počeće radovi na mostu kod "Patrije". Da li će to biti mart, april ili maj naredne godine, to već zavisi od izvođača, odnosno kojim tempom će završavati radove koji prethode zatvaranju mosta kod Nove opštine. Radovi će trajati do 10 meseci, ali mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se to privede kraju što pre  - priča Kern.

Majšanski most poslednji je na redu za rušenje i on će biti u funkciji sve dok se ne završe radovi na mostu kod "Patrie".

Zatvaranje podvožnjaka kod Nove opštine kada se stvore uslovi za alternativno odvijanje saobraćajaDo tada će biti završena još dva mosta severno. Jedan će povezivati Proleterske brigade sa Jovana Mikića, pa preko Partizanskih baza skroz do Palićkog puta, a drugi će omogućiti povezivanje preko Proleterskih brigada i Zorkine do Halaškog puta. Na taj način stvoriće se jedna veza na severu koja zaobilazi centar grada. Naša je obaveza da što bolje iskoordiniramo kako bi građani što manje osetili ove probleme - podvlači Kern.

Zatvaranje podvožnjaka kod Nove opštine kada se stvore uslovi za alternativno odvijanje saobraćajaIako će građani najviše osetiti one radove koji se budu odvijali u samom gradu, naročito u centru Subotice, izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta uveliko se odvija na teritoriji grada, ali za sada daleko od očiju građana.

- Nasip na pruzi od Žednika do Naumovićeva je završen, sada se radi gornji stroj tog dela pruge. Na sve strane se grade mostovi, i podvožnjaci i nadvožnjaci. Rade se podvožnjaci na Bikovačkom putu, kao i severno od Subotice. U produžetku Bajnatske se već rade podvožnjaci, ali to opet građani ne vide - zaključuje Kern.

Do proleća će biti završen i povez Lošinjske ulice sa Senćanskim putem i time će se stvoriti uslovi za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada.

Izvor: Subotica.com
Podvožnjak kod Nove opštine Podvožnjak kod Nove opštine Podvožnjak kod Nove opštine Podvožnjak kod Nove opštine Podvožnjak kod Nove opštine Podvožnjak kod Nove opštine Podvožnjak kod Nove opštine Podvožnjak kod Nove opštine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 50
Pregleda: 18089
Povezane teme

imre kern

pruga beograd budimpešta

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.