Komentara: 11
Pregleda: 3026
Foto

Zasijali teniski tereni u Dudovoj šumi

27.10.2023. u 08:48h
Izvor: Subotica.com
Na teniskim terenima u Dudovoj šumi postavljeni su reflektori, zahvaljujući kojima će mlađe selekcije TK Spartak moći da treniraju i u večernjim satima.
Zasijali teniski tereni u Dudovoj šumi

Za osvetljenje tri teniska terena sa šljakom iz budžeta Grada izdvojeno je 3.8 miliona dinara.

- Na prijemu muške seniorske ekipe TK Spartak, 19. jula, dao sam obećanje da ćemo osvetliti preostala tri terena koja nisu bila osvetljena. Sada je postavljeno 12 nosača i 24 led reflektora – objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić.TK Spartak želim puno uspeha a lokalna samouprava će pomagati njima, ali ne samo njima, nego celom Sportskom društvu „Jovan Mikić Spartak“ i svim sportistima Grada Subotice. U okviru Sportskog saveza Grada Subotice dela 150 sportskih klubova, što je jedan impozantan broj i malo koji grad može time da se pohvali. Subotica je „Evropski grad sporta“ za 2024. godinu i 7. decembra će petočlana delegacija našeg grada sa ponosom u Evropski parlament uneti najlepšu zastavu na svetu – srpsku trobojku. To nam je dodatna obaveza da dogodine još više ulažemo u sportsku infrastrukturu i sportske klubove, a za to će biti izdvojeno 200 miliona dinara. Sportisti su najbolji ambasadori našeg grada.

Zasijali teniski tereni u Dudovoj šumi

Postavljanjem reflektora osvetljeno je svih deset terena na šljaci na kojima treniraju i takmičari  rekreativci.

- Do sada smo „škiljili“ a sada je Teniski klub progledao, jer su napokon svi tereni osvetljeni. Kada smo ve godine osvojili titulu šampiona, treću u proteklih pet godina, na prijemu kod gradonačelnika izneli smo problem da imamo 217 dece u trenažnom procesu, koja nisu mogla da treniraju kada se smrači. Zamolili smo za osveteljenje jednog, a gradonačelnik nam je obećao da će to biti urađeno za sva tri terena i kao i uvek, to je i ispunjeno - Milan Vučković, predsednik TK Spartak.

Zasijali teniski tereni u Dudovoj šumi

Po rečima trenera Ladislava Demetara,  problem je u organizaciji treninga za decu u kasnijim večernjim satima.

- Poslednjih godina beležimo porast broja dece u školi tenisa. Primetili smo problem, naročito u ovom periodu, kada roditelji dovoze decu i kada više nema dnevnog svetla. Sada je i to rešeno – isitče Demetar.

Među mladim talentima koji vredno i predano treniraju je i Lana Virc, trenutno najuspešnija u Srbiji u svojoj kategoriji.

Zasijali teniski tereni u Dudovoj šumi- Kasno nam se završavaju časovi u školi, već se smrači i nismo mogli ovde da treniramo. Sada ćemo moći i to nam dosta znači. Spremam se za masters turnir u Monte Karlu, gde će biti najboljih osam igračica Evrope, a posle idemo na Svetsko prvenstvo u Španiji sa reprezentacijom – kaže Lana. 

Izvor: Subotica.com
Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima Puštanje u rad reflektora na teniskim terenima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 3026
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Teniski klub Spartak

milan vučković

stevan bakić

reflektori

lana virc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.