Komentara: 7
Pregleda: 3208

Zasađena jelka u OŠ "Jovan Mikić"

01.02.2013. u 15:04h
Izvor: RTV Yueco
U Osnovnoj školi “Jovan Mikić” zasađena je jelka sa busenom. Nakon praznika, kolektiv Radio Subotice je odlučio da vrati jelku u prirodu i poklonio je školi, kako bi drvo moglo da nesmetano da raste.
Zasađena jelka u OŠ "Jovan Mikić"

Radio Subotica je prošle godine dobio priznanje od Komore mladih za drušveno odgovorno preduzeće i danas sa ovom akcijom su pokazali koliko im je razvijena ekološka svest.

Učenici Osnovne škole “Jovan Mikić” zasadili su jelku u dvorištu objekta. Direktorka škole je istakla da je veoma zadovoljna, jer se trude da oplemene okolinu objekta koliko mogu.

Ovo je jedan od načina kako može da se poveća procenat zelenila u gradu. Najbolji period za sadnju stabala je jesen ili rano proleće. Međutim, saditi se može i zimi, kada to temperature dozvoljavaju.

Jelka s busenom je živa biljka, sa očuvanim korenovim sistemom, koja nam praznike učini lepšim, a nakon njih može da nastavi život u dvorištu, ispred zgrade, ili u parku. Ako samo deo onoga što smo uzeli iz prirode njoj i vratimo, ublažićemo posledice besomučne i nekontrolisane seče, koja se ponavlja iz godine u godinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3208
Povezane teme

Radio Subotica

osnovna škola jovan mikić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.