Komentara: 0
Pregleda: 2622

Zaposlenje osoba sa invaliditetom

16.09.2011. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
Zaposlenje osoba sa invaliditetom

Gerontološki centar promovisao je projekat radova za osobe sa invalidetetom koji će korisnicima ovog centra obavljati kućne poslove, ukoliko oni nisu u mogućnosti. Ovo je dobra prilika da se zaposle osobe koje su okarakterisane kao teže zapošljiva lica, a ujedno se promoviše i projekat sa Vladom Španije koji ima za cilj da zaposli 15 ljudi, od čega 3 majstora, koji će besplatno obavljati sve kućne poslove.

Nikola Vojnić Korpeš živi u Đurđinu i više od godinu dana bio je nezaposlen. Pošto Nikola ima status teže zapošljive osobe, zbog oštećenog sluha, dobio je posao održavanja dvorišta komšinice iz istog sela.

Ceja Bolvari ima 89 godina i verovatno je jedna od najtarijih meštana Đurđina. Ceja redovno koristi usluge Gerontološkog centra što joj je od velike pomoći. Pošto živi u kući sa velikim dvorištem, Ceja više nije u mogućnosti da obavlja poslove oko kuće pa joj je ova pomoć dobro došla.

Ovo je prvi ovakav projekat Gerontološkog centra, koji je samo najava jednog većeg i širokoobuhvatnijeg projekta.

Usluge koje će pružati majstori koji budu zaposleni u okviru programa sa Vladom Španije, verovatno će već od 1. novembra početi sa radom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2622
Povezane teme

gerontološki subotica

zapošljavanje osoba sa invaliditetom

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.