Komentara: 0
Pregleda: 1330

Započeo projekat podrške radno-okupacionoj terapiji

15.07.2014. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
Udruženje „COSMO“ je uz podršku Gerontološkog centra iz Subotice započeo realizaciju projekta, preko kojeg će u narednih 5 meseci biti angažovano jedno lice.
Započeo projekat podrške radno-okupacionoj terapiji

Implementacija projekta je započela 1. jula 2014. godine i trajaće do 1. decembra 2014. godine i njime je obuhvaćeno nekoliko aktivnosti kao što su rad sa korisnicima kroz razne vidove radno-okupacionih aktivnosti, izrada priručnika o radno-okupacionoj terapiji u okviru koje će biti obuhvaćene primenjene tehnike, opis načina rada sa korisnicima i proizvoda koji su sačinjeni u toku trajanja projekta.

Radna okupacija ili okupaciona terapija je vrsta tretmana koji je usmeren da pomogne korisnicima kako bi poboljšali kvalitet svog života kroz različite aktivnosti. Terapija se sprovodi kroz niz aktivnosti odabranih isključivo na osnovu interesovanja i sposobnosti samog korisnika.

Započeo projekat podrške radno-okupacionoj terapiji

U okviru programa okupacione terapije održavaju se i kulturno-zabavne aktivnosti, rekreativne sekcije, likovne terapije i edukativne terapije.

Sredstva za projekat je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1330
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.