Komentara: 18
Pregleda: 6374

Zaplenjeno šest najnovijih Ajfona na Horgošu

02.04.2018. u 17:05h
Izvor: Subotica.com
Carinici su u subotu, 31. marta, na ulazu graničnog prelaza Horgoš 2, zaplenili 6 mobilnih telefona marke „ajfon“.
Zaplenjeno šest najnovijih Ajfona na Horgošu

Kako de navodi u saopštenju Uprave carina, prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigla „tojota“ švedskih registarskih oznaka koju je od Švedske ka Turskoj vozila 28-godišnja medicinska sestra iračkog porekla, inače švedska državljanka.

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnica je odgovorili da nema ništa osim nekih dečijih stvari. Carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled i tada je u automobilu otkrivena neprijavljena roba.

Radi se o šest novih mobilnih telefona marke „ajfon“, koje je putnica sakrila u prtljagu u gepeku i PVC kesama koje su se nalazile među njenim ličnim stvarima na suvozačevom sedištu.

Putnica je izjavila da su telefoni njeno vlasništvo i priložila je fakture za njih.

Međutim, pošto je bila dužna da telefone prijavi carinicima prilikom ulaska u zemlju, a ona to nije učinila, već je pokušala da ih unese sakrivene, našla se u prekršaju.

Telefoni su zadržani, a njihova ukupna vrednost iznosi skoro 7.000 američkih dolara. Putnica će platiti kaznu u iznosu od jednostruke do četvorostruke njihove cene.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 6374
Povezane teme

krijumčarenje robe

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.