Komentara: 5
Pregleda: 6374

Zaplenjene devize i vazdušna puška

30.03.2017. u 18:40h
Izvor: Subotica.com
Carinici su tokom jučerašnjeg dana na graničnom prelazu Horgoš u dva slučaja zaplenili gotovo 23.000 evra i vazdušnu pušku.
Zaplenjene devize i vazdušna puška

Neprijavljeni evri otkriveni su prilikom izlazne kontrole kod 35-godišnjeg srpskog državljanina iz Zaječara koji je na privremenom radu u Austriji. On je putovao automobilom ''Toyota Previa'' austrijskih registarskih oznaka i prilikom susreta sa carinikom rekao je da kod sebe ima samo lične stvari i dozvoljenih 10.000 evra.

Detaljnom kontrolom kod putnika je u ručnoj torbi pronađeno ukupno 32.800 evra. Vraćena mu je suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.  

Kako stoji u saopštenju Uprave carina, vazdušna puška je otkrivena prilikom kontrole na ulaznoj strani Terminala Horgoš, u kamionu srpskih registarskih oznaka, koji je bio natovaren predmetima za domaćinstvo.

Nakon pregleda skener-uređajem uočene su nepravilnosti u delu kamionske kabine, čijom je fizičkom kontrolom na gornjem krevetu, ispod jorgana, pronađena vazdušna puška „Hatsan“ kalibra 5,5 mm umotana u crni najlon.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 6374
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

carinici

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.