• Pregleda: 5634

Zaplenjene devize i vazdušna puška

Carinici su tokom jučerašnjeg dana na graničnom prelazu Horgoš u dva slučaja zaplenili gotovo 23.000 evra i vazdušnu pušku.
Zaplenjene devize i vazdušna puška

Neprijavljeni evri otkriveni su prilikom izlazne kontrole kod 35-godišnjeg srpskog državljanina iz Zaječara koji je na privremenom radu u Austriji. On je putovao automobilom ''Toyota Previa'' austrijskih registarskih oznaka i prilikom susreta sa carinikom rekao je da kod sebe ima samo lične stvari i dozvoljenih 10.000 evra.

Detaljnom kontrolom kod putnika je u ručnoj torbi pronađeno ukupno 32.800 evra. Vraćena mu je suma od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.  

Kako stoji u saopštenju Uprave carina, vazdušna puška je otkrivena prilikom kontrole na ulaznoj strani Terminala Horgoš, u kamionu srpskih registarskih oznaka, koji je bio natovaren predmetima za domaćinstvo.

Nakon pregleda skener-uređajem uočene su nepravilnosti u delu kamionske kabine, čijom je fizičkom kontrolom na gornjem krevetu, ispod jorgana, pronađena vazdušna puška „Hatsan“ kalibra 5,5 mm umotana u crni najlon.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Miss S Odgovori
I sta sad, covek ima lovu, sad ce carinici podeliti sa policijom ostatak.. Strasno...
Jeeee
Da li je moguce da si takvu glupost napisala????? Da li ti stvarno mislis da nekome oduzmu toliki novac i da mu ne daju nikakvu potvrdu da se to lice ne bi zalilo????? Ljudska glupost nema granica!!!
Extra Odgovori
Bravo za carinike!!!
Nedim Odgovori
Nije se setio da pozove u kola 3 prijatelja i svakom da po 10000e i regularno prenesu novac
Mare
Ili da novac uplati na devizni račun u nekoj od stranih banaka koje imaju i kod nas svoje filijale, i onda ga može i vani podići. Ali žao mu je onih 1% provizije. Sad će ga puno više koštati ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.