• Pregleda: 8574

Zaplenjena veća količina kontaktnih sočiva u vrednosti 7.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom danas prilikom ulazne kontrole na graničnom prelazu Horgoš zaplenili 2.400 kontaktnih sočiva, čija je vrednost procenjena na oko 7.000 evra.
Zaplenjena veća količina kontaktnih sočiva u vrednosti 7.000 evra

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, detaljno je iskontrolisan kombi „Volkswagen Crafter“ lozničkih registarskih oznaka, kojim je iz Mihena ka Loznici putovalo, sem vozača, još osam putnika. 70-godišnji vozač, državljanin Republike Srbije je u zemlju ušao trakom obeleženom zelenim semaforom, čime se deklarisao kao neko ko nema ništa za carinjenje, a prilikom susreta sa carinicima prijavio je samo jedan televizor i nekoliko pošiljaka.

Međutim, među torbama putnika, u srednjem delu prtljažnog prostora kombija pronađena je kutija u kojoj je bilo 400 pakovanja sa po šest kontaktnih sočiva „Bioxy Eyeye“.

Prema saznanjima Uprave carina, osim zadržavanja robe, protiv vozača će biti pokrenut i krivični postupak pred nadležnim sudom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
okular binokular Odgovori
Nevidjena zaplena...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.