• Pregleda: 4428

Zaplenjena veća količina firmirane garderobe, električnih aparata i alata

Carinici su u prethodna dva dana na Horgošu zaplenili veliku količinu tehničke robe i firmirane garderobe.
Zaplenjena veća količina firmirane garderobe, električnih aparata i alata

Na ulazu u zemlju, u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za carinjenje, 25. juna 2018. godine, zaustavljen je kombi „ford tranzit“ niških registarskih oznaka.  Njime su iz Berlina ka Nišu putovala dvojica Nišlija, koji su prilikom susreta sa carinicima prijavili lični prtljag i nešto polovne i nove robe.

Carinici su nakon toga ipak izvršili detaljan pregled i ustanovili da veći deo robe nije prijavljen. Reč je o 50 različitih uređaja, električnih aparata i alata, među kojima su bušilice, brusilice, ubodne testere, šlajferice, stoni cirkulari, aparati za varenje, agregati, kompresori, šivaća mašina, kafe aparati, usisivači, grejalice, mikrotalasne peći, pekači, tosteri, blenderi i drugi kućni aparati u originalnim pakovanjima, čija će vrednost biti naknadno utvrđena.

45-godišnji vozač kombija rekao je da je reč o aparatima koje je u inostranstvu kupovao kao „robu sa greškom“. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, do čijeg će okončanja neprijavljena roba biti zadržana.

Dan ranije je na Terminalu Horgoš zaplenjena veća količina firmirane garderobe poznatih robnih marki. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju došao kamion vranjskih registarskih oznaka, koji je iz Švedske u Srbiju prevozio polovnu štamparsku mašinu.

Na pitanje, da li pored prijavljenog tovara ima još nešto za carinjenje, 45-godišnji vozač iz Bačke Palanke je odgovorio odrično. Carinik je međutim, prilikom pregleda kabine, na donjem krevetu, iza sedišta vozača, pronašao veliku platnenu torbu punu različite firmirane garderobe.

Među krijumčarenom, uglavnom muškom odećom bilo je devet kožnih jakni „Coster“, „Milestone“ i drugih robnih marki, na desetine pantalona, dukserica, majica i džempera „Lacoste“, „Gant“, „Moris“, „Filippa K“ i nekoliko sakoa i odela „Boss“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Eastsida Odgovori
Sveza shana ;)
miško Odgovori
Zapamtite da ništa na Horgošu ne padne slučajno,pogotovo ne garderoba i tehnika!!!
murta
Jel' to pukla inostrana veza od "prepoštenog" [*...*] koji je paravan za krupnu korupciju?
Pa da Odgovori
Čemu toliki minusi??? Kada ljudi krijumčare pljujete po carini kako ih propuštaju a kad se oduzme roba ni onda vam nije dobro...Ajd se sredite u glavi pa lupetajte po komentarima
murta
Ovo je čisto "zamazivanje" očiju narodu. Kao radi se savesno i po zakonu.Carinik po nadimku [*...*]sprovodi svoj zakon tj. bezakonje i carini sve i što je po carinskom zakonu dozvoljeno a istovremeno pušta pune kombije robe što nose gastarbajteri.Sve je kamuflaža.Potrebno je proveriti imovinsko stanje ove avetinje i sve će biti jasno. Kako se živi na visokoj nozi od službeničke plate.Polupismene lopine se bogate i bahate na račun države, zaposleni sa ko zna kojim vezama sa završenim večernjim školama i nedostatkom elementarne kulture i kućnog vaspitanja.Ne možemo u Evropu sa korumpiranim službenicima koji su sramota za celu Srbiju a prvi su kontakt sa strancima koji dolaze kod nas.Sklanjajte barabe na manje "profitabilne" prelaze da ne sramote Državu i narod ako već ne možete da ih najurite iz službe.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.