Komentara: 5
Pregleda: 5155

Zaplenjena veća količina firmirane garderobe, električnih aparata i alata

26.06.2018. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
Carinici su u prethodna dva dana na Horgošu zaplenili veliku količinu tehničke robe i firmirane garderobe.
Zaplenjena veća količina firmirane garderobe, električnih aparata i alata

Na ulazu u zemlju, u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za carinjenje, 25. juna 2018. godine, zaustavljen je kombi „ford tranzit“ niških registarskih oznaka.  Njime su iz Berlina ka Nišu putovala dvojica Nišlija, koji su prilikom susreta sa carinicima prijavili lični prtljag i nešto polovne i nove robe.

Carinici su nakon toga ipak izvršili detaljan pregled i ustanovili da veći deo robe nije prijavljen. Reč je o 50 različitih uređaja, električnih aparata i alata, među kojima su bušilice, brusilice, ubodne testere, šlajferice, stoni cirkulari, aparati za varenje, agregati, kompresori, šivaća mašina, kafe aparati, usisivači, grejalice, mikrotalasne peći, pekači, tosteri, blenderi i drugi kućni aparati u originalnim pakovanjima, čija će vrednost biti naknadno utvrđena.

Zaplenjena veća količina firmirane garderobe, električnih aparata i alata

45-godišnji vozač kombija rekao je da je reč o aparatima koje je u inostranstvu kupovao kao „robu sa greškom“. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, do čijeg će okončanja neprijavljena roba biti zadržana.

Dan ranije je na Terminalu Horgoš zaplenjena veća količina firmirane garderobe poznatih robnih marki. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju došao kamion vranjskih registarskih oznaka, koji je iz Švedske u Srbiju prevozio polovnu štamparsku mašinu.

Na pitanje, da li pored prijavljenog tovara ima još nešto za carinjenje, 45-godišnji vozač iz Bačke Palanke je odgovorio odrično. Carinik je međutim, prilikom pregleda kabine, na donjem krevetu, iza sedišta vozača, pronašao veliku platnenu torbu punu različite firmirane garderobe.

Zaplenjena veća količina firmirane garderobe, električnih aparata i alata

Među krijumčarenom, uglavnom muškom odećom bilo je devet kožnih jakni „Coster“, „Milestone“ i drugih robnih marki, na desetine pantalona, dukserica, majica i džempera „Lacoste“, „Gant“, „Moris“, „Filippa K“ i nekoliko sakoa i odela „Boss“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5155
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.