Komentara: 11
Pregleda: 5037

Zaobiđite Muzičku školu!

13.10.2011. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Zaobiđite Muzičku školu!

Fasada jedne od najstarijih zgrada u Subotici, gde je trenutno smeštena Muzička škola, je u veoma lošem stanju. Direktor ove škole kaže da se mnogo puta prijavljivao na razne konkurse kako bi se obezbedila finansijska podrška za obnovu fasade, ali pošto je svaki put odbijen, ne vidi više način na koji bi mogao da reši ovaj dugogodišnji problem. U zavodu za zaštitu spomenika kažu da je ova zgrada za njih prioritet, ali nažalost niko do sada nije pristao da izdvoji finansijska sredstva za njeno uređenje. Iz tog razloga, zgrada je ograđena sigurnosnom ogradom, koja drži pešake i vozila na bezbednoj razdaljini.

Osim što zgrada Muzičke škole narušava izgled strogog centra grada, šetnja pored nje nije bezbedna. Prethodnih godina desilo se nekoliko slučajeva gde su pešaci, samo uz pomoć sreće, izbegli da im fasada padne na glavu, dok su dva automobila, koja su bila parkirana blizu zida, uništena. Jedno vreme bilo je reči da će ova, i još tri škole u Subotici, od grada i pokrajine dobiti finansije za uređenje fasade, ali se zbog nedostatka finansijskih sredstava u tom trenutku od te ideje odustalo. Nakon toga direktor Muzičke škole finansije je pokušao da obezbedi putem određenih konkursa, ali je njegov predlog svaki put odbijen.

Ova zgrada je sagrađena 1847. godine, a poslednji put obnova fasade rađena je pre stotinjak godina. Prema rečima direkotra Zavoda za zaštitu spomenika, ovo je jedna od najstarijih i najlepših zgrada u centru grada, o kojoj se, nažalost, malo vodi računa. Za njih je uređenje fasade na ovoj zgradi prioritet.

Kako Yu eko nezvanično saznaje u gradskom budžetu nema dovoljno novca za obnovu fasade na Muzičkoj školi, tako da direktoru škole ostaje da i dalje putem konkursa pokušava da dođe do finansija, a sve dok se to ne reši, pokušavajte da u što većem luku zaobilazite zgradu Muzičke škole, isključivo radi vaše bezbednosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5037
Povezane teme

muzička škola

obnova fasade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.