Komentara: 10
Pregleda: 8837

Zaobiđite Horgoš danas

01.08.2015. u 17:25h
Izvor: RTV Yueco
Smena turista iz zapadne Evrope uzrokovala je današnja višečasovna zadržavanja na Graničnom prelazu Horgoš. Kako je za Yu Eco izjavio Nemanja Perišić, pomoćnik Komandira stanice Granične policije Horgoš, trenutno zadržavanje na ulazu u Srbiju je do 60 minuta, a na izlazu do 120 minuta.
Zaobiđite Horgoš danas

“Smena turista je glavni razlog pojačanog intenziteta saobraćaja kako na ulazu, tako i na izlazu iz Republike Srbije” – rekao je Perišić.

On je dodao da su danas angažovani svi materijalno-tehnički i kadrovski kapaciteti kako bi zadržavanja bila što je moguće kraća, otvorene su sve saobraćajne trake i u funkciji su sve kontrolne kabine.

Perišić smanjenje intenziteta saobraćaja na ulazu u zemlju očekuje polovinom avgusta, kada očekuje da se drastično poveća intenzitet saobraćaja na izlazu iz Srbije. Svima koji kreću na put savetuje korišćenje alternativnih prelaza, kao što su juče otvoreni Horgoš 2, kao i Bački Vinogradi i Đala.

U momentu kada je naša ekipa bila na prelazu Horgoš, prostor između prelaza Horgoš sa srpske i prelaza Reske sa mađarske strane na izlazu iz Srbije bio je prepun vozila.

Slična situacija bila je i na ulazu u Srbiju, ali se nakon što su mađarski organi počeli sa preusmeravanjem saobraćaja u Mađarskoj ka Kelebiji, u datom momentu pritisak smanjio, što ne znači da se neće pojačati u narednim satima.

Poslednji podaci Mađarske policije govore da je zadržavanje na Horgošu dva sata na ulasku u ovu zemlju, a tri sata na izlasku. Na Kelebiji se čeka dva sata na izlasku iz Mađarske. Na prelazu Bački Vinogradi, po njihovim podacima, čeka se pola sata na izlazu i sat vremena na ulaz u Mađarsku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 8837
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.