Komentara: 62
Pregleda: 11991

Žandarmerija u velikom broju ušla u šumu, izmeštena 43 migranta

25.08.2023. u 13:18h > 17:44
Izvor: Subotica.com  / RTV Pannon
Žandarmerija u velikom broju ušla u šumu, izmeštena 43 migranta
Foto: RTV Pannon

U šumi oko Subotice tokom prepodneva, od ranih jutarnjih časova, sprovedena je još jedna policijska akcija u cilju suzbijanja grupisanja ilegalnih migranata na području graničnog pojasa, u šumi kod Subotice, Makove sedmice, Velikog Radanovca, Palića i Hajdukova.

U akciji prikupljanja migranata učestvovalo je oko 500 policajaca, saopštila je Policijska uprava Subotica.  Kako saznaje RTV Pannon, tokom noći raspoređena su dva helikoptera i nekoliko terenskih vozila, a primetan je bio i rad dronova.

Žandarmerija u velikom broju ušla u šumu, izmeštena 43 migrantaGrađani Makove sedmice, Teslinog naselja, Radanovca i Palića tokom prepodneva javljali su na društvenim mrežama da primećuju brojne koncentrisane kolone vozila žandarmerije kako se upućuju u pravcu šumskog pojasa. Na više prilaza stoje punktovi i neki putevi prema šumi su ograničeni za prolaz.

IZMEŠTENA 43 IREGULARNA MIGRANTA

Tokom popodneva, nakon što je završena današnja akcija, mediji su dobili saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije, policijskih uprava u Somboru, Kikindi, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu i Pančevu, danas su, u akciji pojačane kontrole migranata, pronašli 43 iregularna migranta.

Ova akcija sprovedena je na području periferije grada Subotice i naselja Palić, a migranti su prevezeni u prihvatni centar.

Akcija je sprovedena u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, a policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata."

// kraj saopštenja

Građani uznemireni pucnjavom iz šume, policija intervenisala i sprečila sukobe migrantskih grupa

Pridružite se viber zajednici "Uživo sa subotičkih ulica", kliknite na sličicu iznad.

Izvor: Subotica.com / RTV Pannon
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 62
Pregleda: 11991
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

ilegalni migranti

žandarmerija

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.