Komentara: 16
Pregleda: 5261

Zakorovljene javne površine i napuštene kuće

09.07.2014. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
U protekla dva meseca komunalnoj policiji i inspekciji prijavljeno je 60 slučajeva zakorovljenih površina. Reč je uglavnom o javnim površinama i zakorovljenim dvorištima u napuštenim kućama. Lokalna samouprava je ove godine izdvojila tri miliona dinara za finansiranje košenja neuređenih javnih zelenih površina pod parložnom travom koja će se realizovati preko gradskog Fonda za zaštitu životne sredine.
Zakorovljene javne površine i napuštene kuće

Grad bi trebalo da uloži više napora u uređenje javnih površina smatraju anketirani građani. Pokošene su površine u centru grada, dok korov u vangradskim mesnim zajednicama može da naraste i do dva metra.

U komunalnoj policiji objašnjavaju da su izdali 24 naloga da se pokosi korov na javnim površinama. Poseban problem predstavljaju napuštene kuće čiji su vlasnici nepoznati i grad nema mehanizme da ih natera da urede dvorište i okućnice. Ma koliko ovaj korov izgledao ružno nije opasan po zdravlje Subotičana, problem će da nastane kada počne da cveta ambrozija.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje koncentracija polenovih zrna koprive je visoka, trave umereno visoka, dok je koncentracija polenovih zrna konoplje, pepeljuge, bokvice, kiselice i lipe niska u vazduhu. Do kraja meseca se očekuje da se izmere i prva polenova zrna ambrozije u vazduhu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5261
Povezane teme

korov

napuštene kuće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.