• Pregleda: 9037

Zakažite venčanje na vreme!

Zakažite venčanje na vreme!

Iako su nam čitaoci pisali da se za venčanje u Subotici čeka "godinu dana, odnosno duže nego na magnetnu rezonancu", u matičnoj službi Gradske kuće izričito demantuju ove informacije, tvrdeći da nijedna subota do kraja godine nije dupke popunjena.

- Ta informacija nije tačna. Venčanja za iduću godinu se zakazuju od 15. decembra, a prema sadašnjem planu, venčanja se zakazuju na svakih 20 minuta i nijedna subota nije skroz popunjena – objašnjava matičarka Aranka Čajkaš. - Naravno, popune se udarni termini od 15 do 18 časova, te svi koji žele da se u to vreme venčaju treba na vreme da zakažu. Očigledno ljudi misle na termine u ugostiteljskim objektima, gde vikendom može biti jedna ili dve svadbe, te oni zakazuju već za iduću godinu.

Do početka maja u našem gradu sklopljeno je 124 braka. Venčanja se obavljaju u Velikoj većnici i u maloj sali Gradske kuće. Zakup Velike većnice je 5.300 dinara, a muzička pratnja (orgulje) je 1.000 dinara, dok je mala sala besplatna. Izlazak na teren u ugostiteljske objekte je 18.964 dinara i to je uglavnom poslednje venčanje toga dana. Venčanja se obavljaju sredom od 15,15 do 17 časova samo u maloj sali, subotom od 11 do 20 časova u obe sale i nedeljom, samo u Velikoj većnici ili na terenu od 16,30 do 18,30 časova.

Mladenci imaju mogućnost da biraju jezik na kome žele da se obavi ceremonija (srpski, mađarski ili hrvatski). U slučaju da je jedan supružnik strani državljanin, venčanju mora prisustvovati i sudski tumač za jezik kojim govori. Takođe, u slučaju lica koja imaju smetnje u sluhu i govoru, obavezan je tumač za znakovni jezik.

Broj sklopljenih brakova po godinama:

  •      2016. godina - 621 brakova
  •      2015. godina - 654 brakova
  •      2014. godina - 606 brakova
  •      2013. godina - 610 brakova
  •      2012. godina - 538 brakova
Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Madafaka Odgovori
Kakvih godinu dana cekanja, to su budalastine
Član55262 Odgovori
Ko to danas još radi?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.