Komentara: 0
Pregleda: 1326

Zajedničko sećanje na holokaust

27.01.2009. u 17:39h

Forum za dijalog Jevreja i Nemaca u Srbiji, čije je sedište u Subotici, organizuje obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na holokaust.

Nacistički logor smrti Aušvic oslobođen je 27. januara 1945. godine, a u znak sećanja na žrtve holokausta Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1. novembra 2005. taj dan proglasila za Međunarodni dan sećanja na holokaust.

Vojvođanski Jevreji i Nemci obeležavaju oslobođenje Aušvica

Ove godine će Dan sećanja na holokaust prvi put u Srbiji zajedno obeležiti predstavnici jevrejskih i nemačkih nevladinih organizacija: predstavnici Udruženja Jevreja „Šalom Tora" iz Pančeva, Društvo za očuvanje sećanja na holokaust iz Zrenjanina, Udruženje Jevreja iz Bele Crkve i Nemački narodni savez iz Subotice.

Skup povodom Dana sećanja održava se u sedištu Nemačkog narodnog saveza u Subotici, najavio je Rudolf Vajs, predsednik ovog udruženja vojvođanskih Nemaca.

 

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1326
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.