Komentara: 0
Pregleda: 2467

Zajedničko saopštenje SBB i SPO

21.12.2011. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Zajedničko saopštenje SBB i SPO

Savez bačkih Bunjevaca i Srpski Pokret Obnove prvi su pokrenuli inicijativu o potrebi decentralizacije i formiranja gradskih opština. Zbog odbijanja gradske vlasti da se promenom Statuta grada to i učini, nismo ni učestvovali na besmislenim izborima za mesne zajednice po sadašnjem Statutu, navodi se u saopštenju ove dve stranke.

Izbori za mesne zajednice koji ništa ne znače, a na kojima su svi pobedili, su završeni. U toj kampanji su isti oni koji su na vlasti u gradu, te su mogli menjati statut, a nisu, sakupljali potpise i pričali bajke o gradskim opštinama i sredstvima koje će dobiti. Sada su svi za decentralizaciju i formiranje opština. Naročito one političke partije u gradu koje nemaju nista drugo da kažu u novoj predizbornojh kampanji.

Takav populistički pristup samo onemogućava da se to što je potrebno zaista i uradi. SBB i SPO traže da oni koji sada javno govore da su za decentralizaciju i formiranje gradskih opština, a imaju odbornike u Skupštini grada poput G17 i DSS-a, odmah, na prvoj sednici, pokrenu inicijativu za promenu Statuta grada i tako konkretno dokažu da zaista misle to što pričaju. Statut se menja u Skupštini grada, a ne peticijama i na konferencijama za štampu, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2467
Povezane teme

srpski pokret obnove

savez bačkih bunjevaca

sbb

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.