• Pregleda: 838

Zajednički nastup vojvođanskih gradova na međunarodnim sajmovima

U Pokrajinskoj vladi juče je potpisan Sporazum o saradnji između Pokrajinske vlade, osam gradova u AP Vojvodini Razvojne agencije Vojvodine o zajedničkom nastupu na velikim evropskim i svetskim investicionim sajmovima.
Zajednički nastup vojvođanskih gradova na međunarodnim sajmovima

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da sporazum ima cilj da se na efikasniji i bolji način promovišu ekonomski i privredni potencijali AP Vojvodine.

- Srbija i Vojvodina su dobro mesto za ulaganje i to želimo da pokažemo na najbolji mogući način i da kroz ovaj model privučemo što više investicija i u ovih osam gradova, kao i u svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini. Udružili smo znanje i sredstva Pokrajinske vlade i osam gradova da naše potencijale predstavimo na najvažnijim međunarodnim investicionim sajmovima - rekao je Milićević.

On je naglasio da Srbija u poslednjih nekoliko godina u ekonomskom i privrednom smislu postiže dobre rezultate i da politika Pokrajinske vlade i ovih gradova jeste usmerena u tom cilju - privlačenju investicija i stvaranju novih radnih mesta. Zajednički nastup na svetskom investicionom marketu, kako je rekao, jedan je od modela da se ti najvažniji ciljevi ostvare.

Sporazumom je predviđeno da se pri kraju svake godine, donese kalendar najznačajnijih sajamskih manifestacija u narednoj godini, a potpisali su ga gradonačelnici Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Kikinde, Vršca i Subotice.

Gradonačelnici svih osam gradova u Vojvodini zajednički su zaključili da postoje velike potrebe za udruženim nastupom, jer to omogućava bolju prepoznatljivost gradova u Vojvodini na međunarodnim priznatim sajmovima.

Izvor: Subotica.com
0

Ova vest još uvek nije komentarisana.