• Pregleda: 4640

Zajednička investicija u infrastrukturu u Bajmoku

Subotička lokalna samouprava i Industrija mesa “Matijević” zajednički su finansirali asfaltiranje više od tri kilometra ulice Rada Končara u Bajmoku. Tim povodom danas su se u Bajmoku sastali predstavnici lokalne samouprave i partnera u projektu asfaltiranja.
Zajednička investicija u infrastrukturu u Bajmoku

U pitanju je ulica koja spaja centar Bajmoka sa poljoprivrednim preduzećem “Ravnica”, koje je u vlasništvu Matijevića.

Izgradnju kolovoza u dužini od 3.250 metara i širini većoj od tri metra “Matijević” je finansirao sa oko 59 miliona, dok je lokalna samouprava uložila nešto preko 16 miliona dinara.

Radove je izvela kompanija “Vojput”, a povodom završetka radova u Bajmoku su se danas sastali gradonačelnik Subotice Jene Maglai i vlasnik ove industrije Petar Matijević.

- "Put je potpuno obnovljen, zajednički smo omogućili bolje uslove za rad kompanije, a ujedno smo revitalizovali deo naselja. Voleo bi da u budućnosti imamo više ovakvih primera, da grad Subotica zajedno sa privatnim kompanijama nađe zajednički interes u oblasti razvoja infrastrukture i drugih projekata koji su bitni za zajednicu, da zajednički investiramo, da udružujemo sredstva i na taj način realizujemo projekte koji su u interesu i grada i kompanije." - izjavio je Maglai.

Vlasnik industrije "Matijević" Petar Matijević. zahvalio se Subotici na realizovanom projektu, ističući da je upravo naš grad prvi u Srbiji sa kojom je ova kompanija uspela da nađe zajdnički interes u izgradnji lokalne infrastrukture

- "Mislim da je ovo jedan veliki privredni iskorak, a može se reći i politički, da je jedna društvena zajednica investirala sa jednom privatnom firmom, jer obično kod nas je to tabu tema, s obzirom da vlada mišljenje da čim se rade takva partnerstva da će odmah biti nešto ispod žita. Zajednička investicija sa subotičkom lokalnom samoupravom je prva koju smo uspeli da ostvarimo u celoj Srbiji, iako imamo 30 objekata. Verujem da će upravo ovaj primer biti dobar putokaz za druge samouprave." - istakao je Matijević.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

11
čvarak Odgovori
Sad kad je poboljsana infrastruktura moze da prodaje sveze meso ,a ne ono uvozno pa odmrznuto.
tetka Odgovori
A gde su srećni bajmočani sa čestitkama i ovacijama !!!?

Ovo je smešno : ZAJEDNIČKO ULAGANJE U INFRASTRUKTURU! Bombastična vest, a kad detaljno pročitaš........................... čovek sebi izgradio put i ušićario koji državni dinar za isti.
bajmočanin Odgovori
Zar ovi Matijevići nisu u zatvoru, ko ih pusti na slobodu nije mi jasno, gde si Vučiću.
Simo Odgovori
To Matijevic "pere ruke" i kupuje prijateljlstva da se ne bi dublje ulazilo. Npr. posto je kupovao hektar zemlje, poljoprivredna preduzeca, silose itd.. Sve te tuzbe stoje u fioci u Sudu.
pitam se pitam Odgovori
Ovaj Maglai me stvarno razočarao, prvo oskar "popularnosti" sada i matijevič, sve više liči na sašu vučenića još mu fali emisija petkom sa gradonačelnikom kod pintera.
Dali vrane popiju mozak ovim političarima pa svi zaborave obećanja data građanima.
kamikaza Odgovori
Ajmo sad odmah titulu poklisara za najpopularnijeg Matijevica
lun Odgovori
Imali neko da je zadovoljan, asfaltirano 3 kilometra puta u njivama a nikom ne odgovara
Vitez koja Odgovori
Gospodo iz gradske vlasti Subotice,bilo bi pametno,da sednete sa gradskim vlastima Sombora,te da se dogovorite o tome,da zajednički pristupite izgradnji lokalnog puta BAJMOK-ALEKSA ŠANTIĆĆ-STANIŠIĆ,a u perspektivi iizgradnju kanala od Bezdana do Palićkog jezera.Tu bi sigurno bio interes i samog gospodina Matijevića,kao i šećerane u Senti?Da se ne govori o trajnom rešenju zalivnih sistema,rešenje problema suše za preko 100.000 ha,naj plodnije zemlje u Vojvodini!
Biciklista Odgovori
Zašto bez biciklističke staze?
Komsija Odgovori
@Bajmocanin , pa po zakonu u ovoj zemlji , robija je za pilicare ,secikese isl. A oni sto se bune i ukazuju na ocigledne teske kradje drzavne imovine ,od strane pojedinaca i krsenje prava gradjana ,odmah se proglasavaju huskacima i protivnicima napretka Srbije ka EU ,koja nas ceka rasirenih ruku ali samo sa onima koji su na vlasti .I naravno sa njihovim prijateljima ""postenim biznismenima"" koji su eto bogom dani i nadasve sposobni pa su preko noci stekli milione eura kapitala i postali vlasnici na opet "posten " nacin hiljada hektara zemlje ,stotine fabrika itd itd .
Vesko Odgovori
Kasno sam saznao za ovu vest, inace bih otisao da vidim ovog grofa sa desetine hiljade
hektara najboljeg naseg poljop. zemljista, koje je stekao na brzinu, pa mu se nasi polticari
klanjaju, umesto da ga ignorisu. A zasto bi, kad i oni od njega imaju koristi, makar nekog
sitnog baksisa, za razne dozvole i angazmane da pokupuje najbolje nase kombinate.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.