Komentara: 11
Pregleda: 4689
Foto

Zajednička investicija u infrastrukturu u Bajmoku

23.06.2015. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Subotička lokalna samouprava i Industrija mesa “Matijević” zajednički su finansirali asfaltiranje više od tri kilometra ulice Rada Končara u Bajmoku. Tim povodom danas su se u Bajmoku sastali predstavnici lokalne samouprave i partnera u projektu asfaltiranja.
Zajednička investicija u infrastrukturu u Bajmoku

U pitanju je ulica koja spaja centar Bajmoka sa poljoprivrednim preduzećem “Ravnica”, koje je u vlasništvu Matijevića.

Izgradnju kolovoza u dužini od 3.250 metara i širini većoj od tri metra “Matijević” je finansirao sa oko 59 miliona, dok je lokalna samouprava uložila nešto preko 16 miliona dinara.

Radove je izvela kompanija “Vojput”, a povodom završetka radova u Bajmoku su se danas sastali gradonačelnik Subotice Jene Maglai i vlasnik ove industrije Petar Matijević.

- "Put je potpuno obnovljen, zajednički smo omogućili bolje uslove za rad kompanije, a ujedno smo revitalizovali deo naselja. Voleo bi da u budućnosti imamo više ovakvih primera, da grad Subotica zajedno sa privatnim kompanijama nađe zajednički interes u oblasti razvoja infrastrukture i drugih projekata koji su bitni za zajednicu, da zajednički investiramo, da udružujemo sredstva i na taj način realizujemo projekte koji su u interesu i grada i kompanije." - izjavio je Maglai.

Vlasnik industrije "Matijević" Petar Matijević. zahvalio se Subotici na realizovanom projektu, ističući da je upravo naš grad prvi u Srbiji sa kojom je ova kompanija uspela da nađe zajdnički interes u izgradnji lokalne infrastrukture

- "Mislim da je ovo jedan veliki privredni iskorak, a može se reći i politički, da je jedna društvena zajednica investirala sa jednom privatnom firmom, jer obično kod nas je to tabu tema, s obzirom da vlada mišljenje da čim se rade takva partnerstva da će odmah biti nešto ispod žita. Zajednička investicija sa subotičkom lokalnom samoupravom je prva koju smo uspeli da ostvarimo u celoj Srbiji, iako imamo 30 objekata. Verujem da će upravo ovaj primer biti dobar putokaz za druge samouprave." - istakao je Matijević.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 4689
Povezane teme
Bajmok industrija mesa matijević jene maglai izgradnja atarskih puteva asfaltiranje ulica u bajmoku asfaltiranje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.