Komentara: 6
Pregleda: 9101

Zahtevi za konverziju ubuduće i u mesnim zajednicama

05.04.2016. u 19:08h
Izvor: Subotica.com
Zahtevi za konverziju ubuduće i u mesnim zajednicama

U cilju pružanja pomoći građanima koji žele da podnesu zahtev za pretvaranje prava korišćenja u pravo svojine na gradjevinskom zemljištu, a kako bi izbegli nepotrebne troškove putovanja i čekanje na šalterima, Gradska uprava Grada Subotice postigla je dogovor sa Republičkim geodetskim zavodom - Služba za katastar nepokretnosi Subotica da se prijem zahteva može obavljati i u Mesnim zajednicama Grada Subotice, a potom prosleđivati ovom organu na daljnji postupak.

Zahtev se podnosi na propisanom obrascu koji gradjani mogu preuzeti u Mesnoj zajednici, zahtev podnosi lično korisnik građevinskog zemljišta, a u slučaju kada ima više suvlasnika na građevinskom zemljištu koje je predmet konverzije, zahtev može podneti samo jedan od suvlasnika-korisnika.

Uz zahtev je potrebno doneti na uvid:

  • ličnu kartu ili drugu važeću javu ispravu.
  • ukoliko korisnik raspolaže nekom od isprava (List nepokretnosti, Rešenje o nasledjivanju, kupoprodajni ugovor i dr.) iz kojih se može preuzeti podatak o  broju parcele i katastarskoj opštini na kojoj se nalazi gradjevinsko zemljište  koje je predmet konverzije, potebno je istu doneti na uvid.
  • ukoliko podnosilac zahteva ne raspolaže ni jednom od navedenih isprava ovlastiće sekretara mesne zajednice da u njegovo ime može preuzeti traženi podatak sa sajta Republičkog geodetskog zavoda-javni uvid.
  • na istom zahtevu mogu se evidentirati podaci za više nepokretnosti.
  • uz zahtev se prilaže  i dokaz o uplaćenoj Republičkoj administrativnoj taksi  u iznosu od 300,00 dinara.

Prijem zahteva vrši se u Mesnoj zajednici prema ustaljenom radnom vremenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 9101
Povezane teme

katastar nepokretnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.