Komentara: 0
Pregleda: 2464

Zahtevi bivših radnika Zorke

12.04.2010. u 17:53h
Izvor: RTV Yueco
Zahtevi bivših radnika Zorke

Petsto dvadeset i pet bivših radnika Zorke poslalo je zahtev Privrednom sudu u Subotici da se ubrza proces oko isplate 24 zaostale plate, kao i Gradu Subotici da im pomogne određenim sredstvima iz sume od 122 miliona dinara, koliko je Grad dobio od prodaje ovog fabrike. Radnici kažu da više nemaju strpljenja da čekaju i mole, i ukoliko im se ne izađe u susret, preduzeće mnogo radikalnije mere.

Radnici tvrde da je sramota da većina institucija ne vodi računa o njima, iako većina bivših radnika Zorke danas jedva sastavlja kraj sa krajem. Svesni su da od zaostalih zarada neće dobiti čitavu sumu novca, ali bi bili srećni da dobiju bar mali deo.

Grad Subotica je od prodaje Zorke dobio nešto više od 122 miliona dinara. U gradskom Veću Saveza samostalnih sindikata kažu bi grad mogao određenom sumom novca da pomogne radnike i da će o detaljima isplate razgovarati ovih dana.

U Sindikatu takođe napominju da će novac od zaostalih zarada dobiti samo oni radnici koji su imali neka potraživanja godinu pre nego što je preduzeće otišlo u stečaj, dok će ostali ostati bez finansijske nadoknade.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2464
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.