Komentara: 1
Pregleda: 3473

Zagađena i voda u bunarima

27.01.2011. u 19:13h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Zagađena i voda u bunarima

„Namera subotičkog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine je da izvrši javni pritisak na nadležne službe koje treba da obezbede „civilizovane uslove i kvalitet življenja građanki i građana Subotice primerene 21. veku“, navodi se u saopštenju ove stranke. U ovoj stranci ukazuju na velike probleme mnogih meštana, kako Subotice tako i prigradskih naselja sa podzemnim vodama, sa neuređenim sistemom odvodnjavanja. Stanovnicima naselja Veliki Radanovac podzemne vode zagadile su i bunare, te se snabdevanje obezbeđivalo jedno vreme vodom iz cisterni.

Zbog velikih podzemnih voda ponegde su se izlile i septičke jame, a neke kuće su u veoma lošem stanju. Lokalne komunalne službe su pročistile jedan od većih otvorenih kanala, te se nivo podzemnih voda poslednjih dana smanjio za tridesetak santimetara. Ali, zbog već hronične zagađenosti vode u bunarima, rešenje se traži u povoljnijim cenama za priključak na gradsku vodovodnu mrežu za stanovnike ovog naselja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je neophodno preduzeti sistemske i preventivne mere kao što je izgradnja nove otvorene i zatvorene kanalizacione mreže, i time se zaštiti imovina građana od podzemnih voda, i stvorili civilizovani uslovi za život u tim delovima grada. Deo postojećih problema je i neredovno čišćenje slivnika u ulicama koje imaju kanalizaciju, dok se u onima koje je nemaju neredovno čiste odvodni kanali. Mada zvuči neverovatno, gotovo 50 ulica u Subotici nema ni kanalizaciju ni odvodne kanale. Pri svemu tome, kako podsećaju ligaši, građani nemaju kome da se obrate, jer svaka od eventualno nadležnih službi - „Čistoća“, „Vodovod“, vatrogasci, Štab za elementarne nepogode, Direkcija, Zavod za urbanizam, DTD - upućuju građane na one druge. Kako je iz gradske uprave najavljeno formiranje kol centra, očekuje se da se makar taj deo problema reši.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3473
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.