Komentara: 0
Pregleda: 5130

Zadovoljni zaposleni - zadovoljni kupci

06.07.2017. u 18:40h
Izvor: TV Subotica
Kompanija Joviste d.o.o. organizovala je za svoje zaposlene i poslovne partnere predavanje i trening na temu - timski rad. Cilj obuke bio je - zadovoljniji zaposleni - zadovoljniji kupci.
Zadovoljni zaposleni - zadovoljni kupci

U jubilarnoj godini poslovanja, kompanija Joviste d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i prodajom aluminijumskih i PVC prozora i vrata, za svoje zaposlene, strateške partnere i prijatelje kompanije, organizovala je dvodnevno predavanje i trening posvećen timskom radu.

Na ovu ideju vlasnici firme došli su nakon interne ankete koju su  sproveli među zaposlenima, koja je pokrenuta radi poboljšanja saradnje između svih činioca u preduzeću, od proizvodnje do menadžmenta. Obuka je bila prepuštena timu vrhunskih predavača, ekipi Adižes iz Novog Sada, na čelu sa partnerom Borisom Vukićem, koji su prisutne proveli kroz Adižesovu metodologiju timskog rada.

- Ono na čemu se bazira Adižes jeste ideja nekakve demokrature, dakle demokratija u donošenju odluka a diktatura u sprovođenju. Moglo bi se reći da mi radimo na kolektivnom uvođenju individualne odgovornosti, gde pokušavamo da privatnim mladim, poletnim firma koje rastu i koje sa par pređu na nekoliko desetina, stotina ili hiljada ljudi, pomognemo u procesu profesionalizacije. - rekao je Boris Vukić, partner firme "Adižes"

Prema rečima menadžera Borisa Vukića, veliki problem u kompanijama u Srbiji, pa i šire, u procesu uspešnog i dugotrajnog poslovanja predstavlja model:  jedan čovek - jedna odluka.

- Jedan čovek – jedna odluka, tuče sa svih strana. To je politički model koji se preslikava i na firme. Štos je u tome što tako nešto nije dugoročno održivo, niti jedna osoba može samostalno uvek da donosti dobre odluke. Ako negde i postoji takav čovek, to je odlično, ali je skoro nemoguće. Možda postoji samo ubeđenje da to može tako da funkcioniše. E tu je problem, tu mora da se desi „klik“ u glavama ljudi. Da bi se kompanije menjale prvo toga moraju da budu svesni osnivači. Kada oni u sebi iskreno izgovore rečenicu: „Ovo više na ovakav način ne može da se vodi“, onda će se rešenje lako naći. - dodaje Vukić

Za kompaniju Joviste ova godina je godina „Otvorenih vrata“, te se na putu ka održivom razvoju poslovanja, neće zaustaviti samo sa ovom obukom. U prethodnom periodu organizovan je tim psihologa koji sastavlja komplementaran tim u preduzeću, zaposlenima je povećana minimalna zrada, obezbeđen topli obrok i u planu je održavanje još edukacija i team buildinga.

Poverenje koje im kupci ukazuju deset godina, obavezala je lidere kompanije da svoje delovanje usmere ka zadovoljstvu zaposlenih, jer kako kažu, samo zadovoljni zaposleni mogu privući zadovoljne kupce.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5130
Povezane teme

joviste

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.