• Pregleda: 4620

Zabranjeno za bicikle na trim stazi u Dudovoj šumi

I pored znakova zabrane saobraćanja na trim stazi u Dudovoj šumi biciklisti svakodnevno voze ovom trasom čime ugrožavaju bezbednost korisnika staze sa tartan podlogom.
Zabranjeno za bicikle na trim stazi u Dudovoj šumi

Kako bi prekratili put do naselja Srpski šor ili iz pomenutog pravca ka Karađorđevom putu, nesavesni vozači motora, bicikala i bicikala sa elekričnim pogonom , umesto da obiđu Dudovu šumu, vrlo često koriste deo staze sa tartan podlogom, na kojoj je saobraćaj ovim prevoznim sredstvima zabranjen.

Osim što se na taj način skraćuje vek trajanja podloge, nesavesni vozači predstavljaju veliki problem i profesionalnim sportistima i rekreativcima. Kako kažu, u naglim promenama pravca, kada dođe do mimoilaženja sa ponekad i nekoliko vozača u isto vreme, moguće je da dođe do povređivanja, koje može da bude i ozbiljnije prirode.

Dudova šuma predstavlja gradsku oazu čistog vazduha i beg od gradskog sivila za većinu građana. Ona je i dobra sportsko rekreativna celina, zbog čega se i veliki broj profesionalnih sportista odlučuje da obavezne treninge umesto u zatvorenim teretanama odradi na otvorenom.

Sa problemom nesavesnih vozača upoznati su i u Direkciji za izgradnju grada. U više navrata građani su ih kontaktirali kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem. Postavljene su i barijere koje bi trebalo da ih spreče da voze kroz šumu, ali su i one pre nekog vremena uklonjene od strane nepoznatih počinilaca.

Prema informaciji koju smo dobili od Komunalne policije, postoji patrola koja svakog dana u jutarnjim časovima obilazi ovaj teren, ali u njihovu nadležnost ne spada sankcionisanje vozača koji ne poštuju saobraćajne znakove. Kako su nam rekli, to je dužnost saobraćajne policije.

Izvor: RTV City

povezane teme

8
ivana Odgovori
Mozda bi resenje bilo da komunalni policajci cesce navracaju u Dudovu sumu, za pocetak da opominju, a kasnije i da kaznjavaju.
tetka Odgovori
Pa pošto su komunalni policajci sad već propisno naoružani trebalo bi malo više i da se angažuju - kažu da su im proširena ovlašćenja.
tks Odgovori
zasto samo posmatrate bicikliste.istina je da oni koriste jedan deo staze al time se ne ostecuje ta staza jer bicikla nije teska.ne ma jak pogon da cupa materijal sa gumama.to je glupost da se ostecuje samo jednostavno nekom ili nekima smetaju biciklisti kojima istina nije tamo mesto al pogledajte poslepodne ili u vecernjim satima kad rekreativci malog fudbala na terenu balona ulaze sa dzipovima.velikim i teskim vozilima i prolaze tik uz decije igraliste bolje se sa time pozabavite.hvala
spartak Odgovori
Postovani ;tks ; ja sam vec vise puta i slikao automobile kod balona sa brojem zajedno onda su registarski broj precrtali i tako objavili slike , samo neznam od koga se boje kad su oni slucaj za policiju ili za ortopediju jer nemogu hodati mozda su invalidi , i prolaze i parkiraju pored decjeg igralista . I sta se desava NISTA >>>
pajo Odgovori
Dali je zabranjeno gurati biciklu Na stazi?Dali je onda i pesacima zabranjeno setanje na biciklistickoj stazi?Ma dok vidim parkirana vozila na biciklistickoj i zelenom pojasu ja cu voziti na trim stazi!
walker Odgovori
i tako u nedogled....sve po dzepu pa da vidis reda,ni pesaci nece ici stazom :D
zoka Odgovori
@pajo.....kakav negativan stav. Da bi nesto promenili,prvo treba da krenemo od sebe........Ova crta naseg mentaliteta nas koci i vraca unazad.Kako to ne shvatate?Sa ovakvim stavom kao sto je vas,nikad se nista nece promeniti.........
Staylo Odgovori
Čitam članak pa se pitam koliko moze biti savestan novinar (trkč, sigurno ne biciklista) da napiše članak ne osvrćući se na duzinu staze koju biciklisti bez sumnje koriste. Reč je od svega nekoliko metara gumirane staze koju koriste biciklisti koji dolaze iz pravca bazena tj. iz šume da bi skratili sebi put do Srpskog šora tj. do Aleje maršala Tita. Nije sporno da da je korišćenje staze za bicikliste zabranjeno ali rešenje nije u kažnjavanju nego u izgradnji cc 10 metara asfalta po kome bi se biciklisti kretali.
Sa druge strane ovom prilikom bih spomenuo društvo trkača (ili kako god da se zovu) "Tron" koji koriste biciklističku stazu od mega marketa "Rodić" do Palića i time ometaju saobraćaj biciklista, logikom koja se primenjuje: " biciklisti ne na stazu trkača trebalo bi primeniti i na stazu za bicikliste , trkači ne na stazu za bicikliste".
Te bi bilo interesantno da ta ista Komunalna policija a i saobraćajna policija u popodnevnima časovim recimo od 18-20 stanu na relaciju Rodić palić i počnu da kaznjavaju bicikle na električni pogon(mesto im je na putu, trkače koji organizovano koriste stazu za bicikle zarad svoje rekreacijei itd..
Takođe mogla bi ta ista biciklistička staza malo da se uredi tj. presvuče slojem asfalta jer je u katastrofalnom stanju pogotovo deo od prve kasarne do megamarketa Rodić.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.