Komentara: 8
Pregleda: 5219

Zabranjeno za bicikle na trim stazi u Dudovoj šumi

26.06.2014. u 16:14h
Izvor: RTV City
I pored znakova zabrane saobraćanja na trim stazi u Dudovoj šumi biciklisti svakodnevno voze ovom trasom čime ugrožavaju bezbednost korisnika staze sa tartan podlogom.
Zabranjeno za bicikle na trim stazi u Dudovoj šumi

Kako bi prekratili put do naselja Srpski šor ili iz pomenutog pravca ka Karađorđevom putu, nesavesni vozači motora, bicikala i bicikala sa elekričnim pogonom , umesto da obiđu Dudovu šumu, vrlo često koriste deo staze sa tartan podlogom, na kojoj je saobraćaj ovim prevoznim sredstvima zabranjen.

Osim što se na taj način skraćuje vek trajanja podloge, nesavesni vozači predstavljaju veliki problem i profesionalnim sportistima i rekreativcima. Kako kažu, u naglim promenama pravca, kada dođe do mimoilaženja sa ponekad i nekoliko vozača u isto vreme, moguće je da dođe do povređivanja, koje može da bude i ozbiljnije prirode.

Dudova šuma predstavlja gradsku oazu čistog vazduha i beg od gradskog sivila za većinu građana. Ona je i dobra sportsko rekreativna celina, zbog čega se i veliki broj profesionalnih sportista odlučuje da obavezne treninge umesto u zatvorenim teretanama odradi na otvorenom.

Zabranjeno za bicikle na trim stazi u Dudovoj šumi

Sa problemom nesavesnih vozača upoznati su i u Direkciji za izgradnju grada. U više navrata građani su ih kontaktirali kako bi skrenuli pažnju na ovaj problem. Postavljene su i barijere koje bi trebalo da ih spreče da voze kroz šumu, ali su i one pre nekog vremena uklonjene od strane nepoznatih počinilaca.

Prema informaciji koju smo dobili od Komunalne policije, postoji patrola koja svakog dana u jutarnjim časovima obilazi ovaj teren, ali u njihovu nadležnost ne spada sankcionisanje vozača koji ne poštuju saobraćajne znakove. Kako su nam rekli, to je dužnost saobraćajne policije.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5219
Povezane teme

biciklisti subotica

dudova šuma

tartan staza

trim staza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.