Komentara: 4
Pregleda: 4441

Zabrana pušenja

05.10.2010. u 16:41h
Izvor: RTV Yueco
Zabrana pušenja

Novi zakon o zabrani pušenja koji je usvojen 5. maja ove godine, 11. novembra trebalo bi da počene sa primenom u potpunosti. Zakon predviđa zabranu pušenja u radnom prostoru, obrazovnim i ustanovama kulture, sportskim i tržnim centrima i delimično u ugostiteljskim objektima. U ugostiteljskim objektima u Subotici kažu da još uvek ne znaju kako će se sprovoditi novi zakon i da iz tog razloga još uvek nisu spremni da ga primenjuju, što ne zanči da neće biti, kada za to dođe vreme.
Većina Subotičana podržava novi zakon, pogotovo oni nepušači. Ipak neki od njih misle da je zakon veoma strog i da bi na svim mestima gde je zabranjeno pušenje, trebalo odvojiti posebnu prostoriju za tu namenu. Prostor za pušače neće smeti da postoji u objektima državne i lokalne samouprave, u zdravstvenim ustanovama, školama, gde neće smeti da se puši ni u dvorištima.

Potpuna zabrana važiće i za sportske i tržne centre, sve objekte za proizvodnju, kontrolu i promet lekova, za smeštaj i promet namirnica, u objektima društvene ishrane kao što su studentske menze, kao i u medijima. Zakon predviđa i izuzetke, pa je na određenim radnim mestima dozvoljeno obezbediti posebnu prostoriju za pušenje koja mora biti obeležena i sa posebnom ventilacijom.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4441
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.