• Pregleda: 11997

Zabrana posete pacijentima u bolnici zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Usled nepovoljne epidemiološke situacije uvodi se mera zabrane poseta pacijentima, kao i druge vrste okupljanja lica koja nisu zaposlena u Opštoj bolnici Subotica. Navedena mera stupa na snagu danas od 13 časova i važiće dok epidemiološka situacija ne bude povoljnija.
Zabrana posete pacijentima u bolnici zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Aktuelna epidemiološka situacija vezana za sezonski grip 2016/17. godine ukazuje na pogoršanje svih parametara praćenja: prema podacima populacionog nadzora, zabeležen je dvostruki skok broja obolelih u odnosu na prethodnu nedelju, i četvorostruki porast u odnosu na 50. nedelju 2016. godine.

Aktivnost virusa je srednjeg do visokog intenziteta, ali još uvek ispod epidemijskog praga. Prema podacima sentinelnog nadzora, registruje se rastući trend incidencije oboljenja sličnih gripu na teritoriji Severnobačkog okruga, i prvi put u sezoni je iznad praga srednjeg intenziteta (Inc. 503/100000). Takođe, potvrđena je izolacija virusa A/H3N2 kod pacijentkinje sa ARDS na odeljenju za reanimaciju i intenzivno lečenje, koja je smeštena u izolacionu jedinicu.

U skladu sa aktuelnom situacijom i gore navedenim parametrima, uvodi se mera ZABRANE  POSETA PACIJENTIMA, KAO I DRUGE VRSTE OKUPLJANJA LICA KOJA NISU ZAPOSLENA U OPŠTOJ BOLNICI.

Ova odluka stupa na snagu sa današnjim danom (28.12.2016.) od 13 časova i važiće dok se ne promeni epidemiološka situacija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Oko sokolovo Odgovori
"Bolja Srbija". Farsa!
Mili-Moj Odgovori
Nije lako obezbediti novac za projekte koji su ogromni i koji zahtevaju velika ulagnja! Budžet treba podržati jer je on u interesu Subotice.
C
Bote, zalutao si.
skyyy
hahahahahaha..srecna i tebi nova godina
Penzioner Odgovori
Treba zvati gocu trzan da pevanjem leci pacijente
Melinda Odgovori
Koliko se6 tona kafe popiju medicinke sestre u toku godine???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.