Komentara: 1
Pregleda: 5573

Ukinuta zabrana poseta pacijentima u bolnici zbog nepovoljne epidemiološke situacije

03.02.2017. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Posle nešto više od mesec dana zabrane poseta pacijentima zbog epidemiološke situacije vezane za sezonski grip, iz subotičke bolnice saopšteno je da se od ponedeljka ova zabrana ukida.
Ukinuta zabrana poseta pacijentima u bolnici zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, aktuelna epidemiološka situacija vezana za sezonski grip (17. nedelja praćenja za period do 1. februara 2017.) u sezoni 2016/17. godine, ukazuje na stabilan ili opadajući trend aktivnosti virusa gripa, saopšteno je iz Opšte bolnice Subotica.

Na osnovu podataka sentinelnog nadzora, a na osnovu registrovanih stopa incidencije oboljenja sličnim gripu, intenzitet aktivnosti virusa je ispod epidemijskog praga u svim okruzima i opštinama Pokrajine.  Po pokazateljima geografske raširenosti, u Vojvodini je registrovana incidencija gripa na nivou sporadičnih i izolovanih slučajeva oboljevanja.

U skladu sa promenom intenziteta aktivnosti virusa gripa i aktuelnom epidemiološkom situacijom prema praćenim parametrima, od ponedeljka, 6. februara, stavlja se van snage mera zabrane poseta pacijentima koja je bila na snazi od 28. decembra.

Poseta pacijentima biće dozvoljena u skladu sa važećim kućnim redom Opšte bolnice Subotica.  

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5573

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

epidemija gripa

bolnica subotica

grip

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.