• Pregleda: 1929

Za vikend se održava 52. međunarodna regata "Vojvodina Open"

Na jezeru Palić za vikend održaće se 52. međunarodna regata "Vojvodina Open" na kojoj se očekuje učešće preko 500 takmičara iz 26 klubova. Po rečima organizatora za ovu regatu prijavilo se nešto manje takmičara nego prošle godine, ali to ne umanjuje kvalitet jer će klubovi doći sa većim brojem veslača.
Za vikend se održava 52. međunarodna regata "Vojvodina Open"

Prvog dana u subotu 5. jula takmičenja počinju u 9 časova, dok su finala na programu od 15 časova. U nedelju predtakmičenja počinju u 8 časova dok je finale kao i u subotu od 15 časova.

Jedan od veslača koji će se takmičiti na regati je i član VK "Palić" Martin Mačković kome će ova regata poslužiti kao jedan deo priprema za ono što ga očekuje u narednom periodu, a to je Svetsko prvenstvo za veslače do 23 godine. Jedan deo priprema Martin će odraditi i na Srebrnom jezeru.

Posle regate "Vojvodina Open", Veslački klub "Palić" očekuje prvenstvo države koje će se održati u Beogradu, kao i nekoliko regata koje će se održati kako u Srbiji tako i susednim zemljama - Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji. Veslači Palića učestvovaće i na kvalifikacijama za Balkansko prvenstvo koje će se održati na Srebrnom jezeru.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.