Komentara: 1
Pregleda: 3489
Foto

Održana 52. međunarodna veslačka regata "Vojvodina open"

07.07.2014. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
Palić je još jednom bio centar veslačkog sporta u regionu. Tradicionalna Internacionalna regata „Vojvodina Open“, koja je ove godine održana po 52. put, i 2014. je ispunila očekivanja i još jednom pokazala zbog čega zauzima visoko mesto u društvu veslačkih takmičenja u ovom delu Evrope. Preko 300 veslača i veslačica iz četiri zemlje Starog kontineta u subotu i nedelju, 5. i 6. jula 2014, ogledali su se za medalje na jezeru Palić pokazavši ovoj sport u najlepšem svetlu. Uprkos činjenici da u subotu na regatnoj stazi nisu bili najidealniji uslovi zbog čega su odložene kvalifikacije veslači i veslačice iz 22 kluba bili su na visini zadatka.
Održana 52. međunarodna veslačka regata "Vojvodina open"

Na Paliću je za vikend održana tradicionalna međunarodna veslačka regata na kojoj je učestvovalo preko 300 takmičara iz 22 kluba iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Srpski dvojac bez kormilara Martin Mačković i Viktor Pivač osvojio je dve zlatne medalje.

Regata "Vojvodina open" je održana po 52. put, od toga poslednjih 14 godina je međunarodnog karaktera. U odnosu na prethodnu godinu prisutno je nešto manje takmičara, ali je pojačan kvalitet. Predsednik Veslačkog kluba "Palić" Tomislav Zvekanović izrazio je zadovoljstvo kompletnom organizacijom, odazivom takmičara, ali i ostvаrenim rezultatima tokom dva dana takmičenja.

Tomislav Zvekanović, predsednik veslačkog kluba Palić - See more at: subotica.info/2014/07/04/ … open#sthash.HRJpu4NQ.dpuf

Prvi dan (subota) je pravio probleme organizatorima i takmičarima s obzirom na snažan vetar koji je duvao tokom prepodneva pa su trke umesto od 9 počele u ranijim poslepodnevnim časovima, ali ubrzanim tempom sve što je planirano za taj dan su uspeli da sprovedu.

U nedelju su prepodne održana predtakmičenja, a od 14 časova počele su finalne borbe.

Martin Mačković, član Veslačkog kluba "Palić" u subotu i nedelju u dublu sa klubskim kolegom Viktorom Pivačom osvojio je po jednu zlatnu medalju. Martin je pre svega bio je zadovoljan ostvarenim rezultatima i formom koja po njegovim rečima može i da donese medalju na Svetskom prvenstvu.

- "Cele nedelje smo se spremali, ne samo za ovo takmičenje, već ono bitnije što nam predstoji za dve nedelje, a to je Svetsko prvenstvo u Italiji. Ovo nam je prva godina da smo nastupali kao seniori. Rezultate koje smo napravili su odlični i sa pravom očekujemo dobar plasman na SP i neku od medalja." - izjavio je Martin Mačković

Marin i Viktor juče su ostavili iza sebe iskusne seniore Gorana Jagara i Miljana Vukovića, a u subotu i mađarsku posadu Belu Šimona i Adrijana Juhasa koji su bili na Olimpijskim igrama i osvajali peta mesta na Svetskim kupovima.

Pored dve Martinove zlatne medalje takmičari veslačkog kluba "Palić" osvojili su još tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Srebrne medalje osvojili su Milica Stambolija i Ana Miković (dubl skul pionirke), zatim Nina Zubela, Valentina Tot Takač, Milica Stambolija i Ana Miković (skul četverac, pionirke), Šarolta Pap (skif, kadetkinje) i Iva Zubela (skif, pionirke). Bronzanu medalju osvojila je Timea Sebenji u konkurenciji pionira, disciplina skif.

Sve rezultate možete da pogledate u nastavku:

Izvor: Subotica.com
52. međunarodna veslačka regata "Palić Open" 52. međunarodna veslačka regata "Palić Open" 52. međunarodna veslačka regata "Palić Open" 52. međunarodna veslačka regata "Palić Open" 52. međunarodna veslačka regata "Palić Open" 52. međunarodna veslačka regata "Palić Open" 52. međunarodna veslačka regata "Palić Open" 52. međunarodna veslačka regata "Palić Open"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3489

Povezana vest

Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.