Komentara: 0
Pregleda: 1180
Foto

Za vikend održano takmičenje izviđača

22.04.2024. u 10:20h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom "Budi in, ne budi out - postani skaut" u našem gradu je za vikend održano takmičenje izviđača.
Za vikend održano takmičenje izviđača

Među 50 aktivnih članova izviđačkog odreda "Subotica", već pet godina je i Nikoleta Ranković Krmpotić koja druženje i približavanje prirodi ističe kao osnovne razloge zbog kojih je odlučila da se pridruži ovoj izviđačkoj organizaciji.

Mi se edukujemo, približavamo se prirodi, a udaljavamo od sveprisutnijeg elektronskog sveta. Izviđači često prave odredske akcije zahvaljujući kojima odlažemo mobilne telefone, a pakujemo sve ono što nam je neophodno za snalaženje u prirodi - pojašnjava Nikoleta.

Za vikend održano takmičenje izviđača

Manifestacija, koja je po peti put održana u našem gradu, okupila je više od 170 mladih iz devet izviđačkih odreda širom zemlje.

- Učestvovali su odredi iz Novog Sada, Kovačice, Obrenovca, Šapca, Bečeja, Perleza,  Pančeva i  dva iz Beograda. Iako je manifestacija takmičarskog karaktera, pobeda nije prevashodni cilj, već je cilj da se deca druže i da, kroz korisne radionice, nauče nešto što će im koristiti u životu. Ogromna podrška su nam partneri iz DVD "Matica", Služba hitne medicinske pomoći i Crveni krst. Sve ovo je osmišljeno u cilju edukacije dece koja će stasati u korisne članove društva spremne da pomognu ljudima u nevolji - naveo je Nenad Tulomović iz odreda izviđača "Subotica" -  Za pet godina postojanja odreda, sada prvi put imamo tri školovana vodnika, napravli vodove i sada počinjemo da živimo život jednog pravog izviđačkog odreda.

Za vikend održano takmičenje izviđačaZa vikend održano takmičenje izviđača

Takmičenje je otvorio član Gradskog veća, Srđan Samardžić. Evocirajući uspomene iz detinjstva, on je istakao da je i sam ponosno nosio izviđačku opremu i čuvenu maramu. 

Rado se sećam svih divnih momenata, svake smotre i akcije. Tamo sam sticao socijalne veštine, sklapao prijateljstva, učio šta znači empatija, čovekoljublje, učio o značaju poštovanja drugog. u izviđačkim organizacijama se stiču brojne veštine, ali i vrline zahvaljujući kojima shvatamo značaj da nekome pomognemo, da uvažavamo različitosti i dolaze do izražaja sve one vrline koje čoveka čine ovekom - podvukao je Samardžić.

Za vikend održano takmičenje izviđača

Izvor: Subotica.com
Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći Mladi izviđači Srbije - druženje sa vatrogascima i edukacija za pružanje prve pomoći
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1180
Povezane teme

izviđači

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.