Komentara: 5
Pregleda: 6997

Za Uskrs skromna trpeza

14.04.2014. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Sudeći prema prodaji na subotičkoj pijaci, predstojeća uskršnja trpeza neće biti bogata. Pred nama je još jedna nedelja uskršnjeg posta, u kojoj se kupuju i farbaju uskršnja jaja. Međutim, ove godine priprema za veliki praznik ne znači i dobru zaradu za trgovce.
Za Uskrs skromna trpeza

Stanje na pijaci pokazuje da je evidentan pad kupovne moći stanovništva. Ipak, neke naše sugrađanke neće dozvoliti da to uskrati uživanje cele porodice u tradicionalnoj uskršnjoj trpezi, pa su sa pripremama počele mnogo ranije, jer je novca, kako kažu, sve manje.

Iako su se prodavci nadali da će tokom posta potražnja za ribom i posnim namirnicama biti veća, zarada nije bila dobra. Nažalost, situacija nije bolja ni kako se približavamo velikom hrišćanskom prazniku. Bilo da su u pitanju jaja ili šunka, kupuje se najjeftinije i po malo, kažu prodavci.

Bogato ili skromno, ove godine i pripadnici rimokatoličke i pravoslavne crkve najveći hrišćanski praznik, vaskrsenje Hristovo, proslaviće istog dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 dana
Komentara: 5
Pregleda: 6997
Povezane teme

Vaskrs

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.