Komentara: 1
Pregleda: 1896

Za umetnost nikada nije kasno

15.06.2018. u 12:09h
Izvor: TV Subotica
U Savremenoj galeriji Subotica, sinoć je otvorena izložba polaznika Udruženja „Maja –Art“ koje vodi multimedijalna umetnica Maja Rakočević Cvijanov i polaznika radionica Gerontološkog centra.
Za umetnost nikada nije kasno

Jadranka Vučetić je jedna od polaznica Udruženja „Maja – Art“, čiji radovi su predstavljeni na izložbi. Rad sa Majom je, kako kaže, opušta i čini da vreme proleti, a pritom ima priliku da iskaže svoju ljubav prema umetnosti.

Saradnja između Udruženja Maje Rakočević Cvijanov i Gerontološkog centra, otpočela je pre pola godine, a njene rezultate, sugrađani imaju priliku da vide na izložbi koja će biti otvorena do 21. juna.

Izložbu je otvorio direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, koji se zahvalio prisutnima, kao i Udruženju, rekavši da je u svaki rad koji ovde vidimo utkano malo duše umetnika i da ih to čini posebnim i unikatnim.

Za umetnost nikada nije kasno

Za umetnost nikada nije kasno

Saradnja između Udruženja „Maja—Art“ i Gerontološkog centra, uspostavljena je u okviru jedne od misija ove ustanove socijalne zaštite — da u svojim korisnicima probudi uspavane talente i oživi njihovo treće doba.

U želji da svojim korisnicima pokaže da Gerontološki centar ne znači kraj već zapravo jedan novi početak, ova ustanova će uskoro početi sa realizacijom novog umetničkog projekta — u saradnji sa najpoznatijim muralistom u Srbiji, Pijanistom, oslikaće fasade Gerontološkog centra i gerontoloških klubova.

Za umetnost nikada nije kasno

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1896
Povezane teme

gerontološki centar subotica

izložba slika

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.