• Pregleda: 4740

Za otuđenje poslovnih prostora neko treba da odgovara, kaže Bajić

Za otuđenje poslovnih prostora neko treba da odgovara, kaže Bajić

Presudom Višeg Suda utvrđeno je da je prepis imovine, odnosno poslovnih prostora u gradu izvršen na nezakonit način, rekao je Mirko Bajić koji se javnosti obratio kao građanin. Bajić će podneti pismeni zahtev ministru policije Ivici Dačiću i ministarki pravde Snežani Malović da se sprovede postupak utvrđivanja odgovornosti Željka Šukovića, tada sudije Osnovnog suda u Subotici, i drugih lica koji su u navedenim radnjama učestvovali.

Poslaće dokumentaciju za Prvu preduzetničku banku, Narodno pozorište i prostor na adresi Matetije Gubca broj 17. U sva tri slučaja radi se o nezakonitom prenosu vlasništva u korist privatnih lica i firmi. Poslovni prostori su bili u vlasništvu države i bez saglasnosti Vlade Republike Srbije nije bio moguć prenos vlasništva. Na taj način otuđen je, u samo ova tri slučaja gde postoje egzaktni dokazi o nezakonitom otuđenju, 21 poslovni prostor i jedan dvosoban stan ukupne površine od 2500 kvadratnih metara i to u najstrožem centru grada.

Bajić tvrdi da i pored niza ukazivanja na organizovani kriminal i korupciju u vezi otuđenja poslovnih prostora u Subotici, i pored nalaza nadležnih državnih organa, Policije i Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, do danas nije preduzeto ništa po pitanju utvrđivanja odgovornosti.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

11
Sion Odgovori
Nadam se da ce se MUP republike Srbije oglasiti u vezi ovih slucajeva.
A ako se nista ne bude deailo povodom ovoga to bi znacilo da je i sama vlast u Subotici korumpirana.
Sanda Odgovori
A Mirku je krivo što On nije apcigovao 5 - 6 lokala u gradu u ono doba kada je bio poslanik u lokalnom parlamentu i bliži vatri pa sad može samo da olajava one koji su se tada dobro snašli sa svojim pozicijama.
??? Odgovori
BRAVO!
Mogu da mislim šta sve još ima a šta je zataškano???
danilo Odgovori
A ako se nista ne bude deailo povodom ovoga to bi znacilo da je i sama vlast u Subotici korumpirana

PA NARAVNO LJUDI
Sanda Odgovori
A ne samo da je korupcija svugde oko nas već se to i taji i zataškava tako da ni jedam javni medij u Subotici nije preneo ovu jučerašnju vest i objavio je a donekle se tiče i nas sa posebnim osvrtom na način kako je izdejstvovana gradnja bazena na Prozivci, odabran projektant, izvođač radova, sredstva prenamenovana radi obezbeđenja ..... http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Krivicne-prijave-za-ciscenje-budzeta.sr.html
Pero Odgovori
Pa ni neće biti preduzeto ništa,da su hteli davno su to mogli da urade npr. posle 5 oktobra, ali desilo se čudo u subotici "sjašio kurta uzjahao murta" možež ti Mirko pričat kolko hoćeš, ali su se ovi uvukli u sve pore naših života(nažalost) i nastaviće sa uništavanjem ovog grada sve dok se nedigne i kuka i motika da razjurimo ovu bandu(i od 90-tih i od kvazi promena 2000-te)
u svakom slučaju slažem se sa tobom!
Pajo Bencik Odgovori
@Sanda
Sanda,činjenica je da ih Mirko nije apcigovo a neko drugi jeste.Sad,šta on misli i da li mu je krivo zbog toga ne znam i ovo nisu olajavanja vec čovek ima konkretne dokaze...
Spasic Marko Odgovori
Počelo je počelo - da se razmotava klupče mahinacija oko Dulića, samo da državne institucije smognu hrabrosti da nastave dalje da ga načinju pa kada dođu i do njegovih mahinacija oko izgradnje bazena na Prozivci - auuu ala bi tu bilo mnogo što šta protivzakonitog pa kad onda puknu tikve o glavama svima redom ko je u tom vrzinom kolu joj joj joj ....
BAĆO Odgovori
Treba se samo vratiti 10god. u nazad pa da vidimo ko i kako su živeli neki današnji funkcioneri, i onda sve ovo što priča Bajić biće jasno i zašto ništa nije preduzimano!
Čudi me da nema onih silnih omladinaca:)
Davor Odgovori
Ključni problem korupcije je sudstvo,sve se zna!Ko je uzeo šta je uradio.A sudstvo ćuti i deli iste pare sa banditima.I šta možemo ništa.Osim da izađemo na ulice i sve ih polomimo.Ali...!!!!
ambidekster Odgovori
STOP korupciji i kriminalu. Dok ih sve ne pohvatamo Srbija ne moze napred!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.