• Pregleda: 6575

Za mesec dana otvara se granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom

Za mesec dana trebalo bi da konačno bude otvoren međunarodni granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom. Iako je gradonačelnik Ašothaloma Ferenc Petro izjavio da će prelaz biti otvoren do 15. marta, potrebno je da se završe još neki tehnički detalji.
Za mesec dana otvara se granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom

Granični prelaz trebnalo bi da služi kao alternativni prelaz, kako bi se rasteretili od gužvi prelazi Horgoš i Kelebija. Granični prelaz između Srbije i Mađarske, kod Bačkih Vinograda i Ašothaloma osim građana Srbije i Mađarske moći će i da koriste državljani ostalih zemalja Evropske unije, kao i Švajcarske, Islanda i Norveške.

Irena Nađ Đerđ živi u ulici Muškatla u Bačkim Vinogradima koja vodi ka graničnom prelazu. Naša sagovornica očekuje da sa otvaranjem graničnom prelaza i naselje profitira, jer se meštani bave uglavnom voćarstvom i vinogradarstvom.

U Pograničnoj policiji objašnjavaju da se granični prelaz nalazi na mađarskoj strani i da su u završnoj fazi tehnički radovi. Ostalo je još da se montira deo opreme i onda će se otvoriti prelaz. Cilj je da se rasterete granični prelazi Kelebija i Horgoš.

Prvog juna 2010.godine počeo je sa realizacijom IPA projekat : “„Izgradnja puta i potrebne infrastrukture Bački Vinogradi – Ásotthalom” i trajao je do 30.novembra 2011.godine.Ukupna vrednost projekta: bila je 1,3 miliona evra, stim da je Subotica učestvovala sa oko 450.000 evra, a grad iz sopstvenih sredstava je izdvojio više do 67.000, a vrednost donacije EU iznosila je 382.000 evra.U okviru projekat je izgrađen koji povezuje Ásotthalom (HU) i Bački Vinogradi ( RS) , a izvođač radova je bila kompanija Vojput.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

8
vas covik iz daleka! Odgovori
Mocemo pisice do somseda na kafu ,a oni do nas na palinku jalte al ce biti veselo ! Borame manite se ovo nije sala,jedva cekam da pridjem kod somseda ! Nebojte se doci i oni kod nas ,cigurno !!
Sting Odgovori
Naaaaaaaajzad ... Morahalom na puškomet :-)
Propast svih subotičkih bazena ...
Nazalost ali tako je Odgovori
idemo nova ruta za sverc commerc :-D
Ovo je dobra vest stvarno guzve na horgosu nisu bile normalne. hocu da odem da se odmorim u banju i cekam 2-3h na granici na 35stepeni +. Fuuuu
Niko Odgovori
Super!
madman Odgovori
opet? :)
kojot Odgovori
Oni taj prelaz otvaraju svakih mesec dana ili je ovo rec o nekom novom prelazu? No ako su mogli ambulante u Radanovcu i M.Bajmoku da otvaraju po 10 puta mogi i prelaz.
Milan9 Odgovori
Druge zemlje ruse prelaze, a mi ih gradimo. Kad ce k'o u evropi normalno bez prelaza, cekanja i gluposti?
dddd Odgovori
@sting
kojih bazena?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.