Komentara: 2
Pregleda: 1875

Za lečenje teško obolele dece opredeljeno 6,5 miliona dinara

08.01.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Za funkcionisanje i rad Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine ove godine opredeljeno je 6,5 miliona dinara, a ukoliko na osnovu podnetih zahteva tokom godine budu potrebna dodatna sredstva ona će biti obezbeđena u budžetu grada.
Za lečenje teško obolele dece opredeljeno 6,5 miliona dinara

Prošle godine podnete su 82 molbe, sve su pozitivno rešene i ukupno je za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine utrošeno 6,5 miliona dinara.

Prošle godine sugrađani su nam se najčešće obraćali za pomoć oko nabavke lekova i suplemenata, potom zbog troškova rehabilitacije i defektološke podrške, uputili su i molbe za finansijsku podršku radi genetskih ispitivanja u inostranstvu, kao i zbog troškova hirurških intervencija - ističe član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

Rekordna izdvajanja za socijalnu i dečju zaštitu

Podsećamo, Fondacija za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine osnovana je u cilju pružanja pomoći pri lečenju dece do navršenih 18 godina života.

Pravo na dodelu sredstava iz Fondacije može ostvariti dete sa teritorije grada Subotice, koje je iscrpelo sve pravne mogućnosti koje mu pripadaju po propisima o zdravstvenom osiguranju. Podnosilac molbe može biti roditelj, staratelj ili zakonski zastupnik deteta - precizira Đukanović - Ciljevi Fondacije su pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine u zdravstvenoj ustanovi, socijalnoj ustanovi ili kućnim uslovima, pomoć pri nabavci lekova i pomagala, pomoć pri obavljanju operativnih zahvata u zdravstvenim ustanovama u zemlji i inostranstvu kao i pomoć pri rehabilitaciji.

Grad Subotica svake godine iz gradskog budžeta opredeljuje sredstva za rad ove Fondacije, a predviđeno je da podršku mogu pružiti i donatori u vidu dobrovoljnih priloga i poklona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1875
Povezane teme

gradsko veće

ilija đukanović

fondacija za pomoć pri lečenju dece i omladine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.