• Pregleda: 3024

Za decu "Kolevke" internet i IPTV

Predstavnici kompanije Telekom Srbija posetili su Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ i uoči praznika, donirali joj besplatni internet i IPTV.
Za decu "Kolevke" internet i IPTV

Ideja za ovu donaciju potekla je od NVO „Mali veliki ljudi“, koja već 10 godina brine o potrebama dece sa smetnjama u razvoju. U Domu za decu „Kolevka“ trenutno je stacionirano 180 mališana sa težom i teškom mentalnom retardacijom.

Osmesi na licu mališana u Domu za decu „Kolevka“ najbolje pokazuju koliko su im pored nege, koju dobijaju od zaposlenih u ovoj ustanovi, za socijalnu integraciju neophodni briga i razumevanje čitave društvene zajednice. Pored besplatnog interneta i IPTV, Kompanija „Telekom“ deci je priredila i pozorišnu predstavu, ali i nezaobilazne novogodišnje paketiće.

Kolevka je samo jedna od 33 ustanove za dečiju zaštitu, kojima je kompanija Telekom u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, uručila donaciju koja će olakšati i unaprediti rad zaposlenima, ali i deci učiniti boravak lepšim.

U Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ na stalnom smeštaju trenutno je 180 dece do 14 godina starosti. Međutim pored stacionarnog dela, u ovoj ustanovi postoji i dnevni boravak, koji svakodnevno posećuje 25 mališana.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

2
raznosac novina Odgovori
Bravo, samo napred, opremite i ostale ustanove s domom!
Baja Odgovori
Sve pohvale Telekomu,toj deci stvarno treba dati sve da bi i oni bili srecni bar malo ko ostala deca,nadam se da ce i druge kompanije ubuduce pomagati tu decu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.