Komentara: 60
Pregleda: 10581

Za asfaltiranje 144, a za Plato 500 miliona

08.09.2011. u 20:14h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Za asfaltiranje 144, a za Plato 500 miliona

Iako lokalna vlast već nekoliko meseci punom parom asfaltira ulice, popravlja trotoare, dovršava manje infrastrukturne projekte, iz redova opozicije stižu prilično oštre kritike upravo na takav angažman. Gradski odbor SPO i Savez bačkih Bunjevaca, naime, smatraju da je sve to svojevrsna manipulacija građanima jer je u tome više marketinga nego stvarnog truda.

Predsednik GO SPO Stevica Drčić napominje da se gradska vlast hvali kako je Direkcija za izgradnju grada za dve godine uložila 144 miliona dinara u izgradnju saobraćajnica u gradu, ali je to gotovo beznačajna suma u odnosu na 500 miliona dinara koliko je potrošeno na izgradnju Platoa dr Zorana Đinđića, što se stalno prećutkuje.

- Pri tome, trg još nije gotov niti se zna koliko će na kraju koštati građane Subotice ta investicija. Ulaganje tokom dve godine (samo) 144 miliona dinara u puteve, i to preko javnog preduzeća čiji je godišnji budžet milijardu dinara, i time se još javno hvaliti pred građanima, nameće jedino logično pitanje - gde je potrošen novac iz ovog javnog preduzeća? I koje su to saobraćajnice u ovom gradu izgrađene sredstvima Direkcije kada nam je od čelnika aktuelne gradske vlasti javno saopšteno, prilikom otvaranja novoasfaltiranih strateških saobraćajnica, da je to finansirao Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja. Kako je moguće da grad kao što je Subotica, čiji budžet iznosi četiri milijarde dinara, nije u stanju da izdvoji sredstva za asfaltiranje dve ulice u gradu - kaže Drčić.

Stoga u SPO zaključuju da je aktuelna vlast u Subotici pretvorila gradski budžet u servis za finansiranje sopstvenog preživljavanja, za plate „prenatrpanih partijskih kadrova u Gradskoj kući i javnim preduzećima od kojih građani Subotice nemaju nikakve koristi“.

U široj i onoj užoj, odnosno bolje obaveštenoj javnosti već se izvesno vreme nagađa da je gradski budžet stalnim zaduživanjem i neracionalnim trošenjem doveden do kolapsa i da je kasa prazna.

V.L.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 60
Pregleda: 10581
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

SPO Subotica

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

stevica drčić

otvaranje platoa dr zoran đinđić

đinđićev plato

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.