Komentara: 1
Pregleda: 4936
Foto

XXIV Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

29.11.2023. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Predstojeći vikend na Paliću biće u znaku tradicionalne Trke Deda Mrazeva. Start je u 11 časova, sve što vam treba za učešće je crvena kapa ili neko drugo obeležje Deda Mraza.
XXIV Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

U nedelju, 3. decembra, od 11 časova startovaće 24. Trka Deda Mrazeva, a i ove godine se očekuje između dve i tri hiljade učesnika.

"Budi i ti Deda Mraz" - obraujte najmlađe korisnike Narodne kuhinje - Nažalost, broj najmlađih korisnika Narodne kuhinje se ove godine povećao i na ovom programu je trenutno 320 dece uzrasta od 2 do 18 godina. Kako bi i oni, poput sve druge dece, dobili novogodišnje paketiće tokom trajanja Trke Deda Mrazeva organizovaćemo prikupljanje slatkiša, igračaka i školskog pribora, a trkači darove za decu korisnike Narodne kuhinje mogu ostaviti na našem punktu na Velikoj terasi u subotu od 10 do 13h - ističe Zoran Molnar iz subotičkog Crvenog krsta.

Učešće je besplatno, nije potrebna prijava i ne postoji starosna granica. Jedini uslov za učešće je da svaki trkač ima crvenu kapu ili neko drugo obeležje Deda Mraza. Trkači će moći da se okrepe uz šolju čaja ili vode, a biće služen i hleb sa mašću. Najmlađe posetioce zabavljaće animatori "Su - maskote" - objašnjava direktorka preduzeća "Park Palić", Valerija DenčDužina staze je 2km. Start će biti kod Muzičkog paviljona, a cilj ispred tunela kod Velike terase. Trči se najmanje jedan krug, start je u 11h i trka traje do 12h. Svi koji prođu kroz cilj dobiće medalju. Nakon trke biće upriličena i tombola, a "Venera bike" je u tu svrhu i ove godine obezbedila tri dečja bicikla. Na velikim saonicama će sedeti pravi Deda Mraz sa kojim mališani mogu da se slikaju ili da mu šapnu poneku želju - nadovezuje se Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije.

XXIV Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Kao i prethodnih godina manifestaciju podržava i lokalna samouprava.

- Turistička sezona na Paliću traje od maja do oktobra i zato su ove zimske manifestacije od izuzetnog značaja, jer one praktično produžavaju sezonu - ističe Hargita Erči, član Gradskog veća zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju.

XXIV Trka Deda Mrazeva u nedelju na Paliću

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću" Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću" Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću" Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću" Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću" Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću" Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću" Najava manifestacija "Zimski festival tradicije" i "Trka Deda Mrazeva na Paliću"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4936
Povezane teme

Park Palić

crveni krst

trka deda mrazeva

elvira janoši

zimski festival tradicija

valerija denč

zoran molnar

hargita erči

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.