Komentara: 19
Pregleda: 12996

Vulin: Informišite se pre odlaska na rad u inostranstvo

12.06.2017. u 18:03h
Izvor: TV Subotica
Tokom 2016. godine putem agencija za zapošljavanje u inostranstvu, iz naše zemlje otišlo je zvanično 5057 građana, međutim realan broj je daleko veći. Imajući ovaj podatak u vidu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uputilo je apel građanima Srbije koji posao traže van granica naše zemlje, da to urade prema Zakonu.
Vulin: Informišite se pre odlaska na rad u inostranstvo

Konkretne informacije o radu u inostranstvu, zainteresovani mogu dobiti na graničnim prelazima u vidu brošura ali i putem akreditovanih agencija kojih na teritoriji Srbije ima 100 i čije poslovanje kontroliše nadležno ministarstvo. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zamolio je građane da obrate pažnju na poslodavce, ugovore i uslove koje im se nude, kao i da sve uočene nepravilnosti prijave resornom ministarstvu.

Nemojte ići preko posrednika, o kojima ne znate ništa. Nemojte ići tamo gde nista potpisali ugovor na srpskom jeziku pre nego što ste napustili zemlju. Nemojte odlaziti pre nego što se raspitate i saznate koja je visina vaše plate, kakvi su uslovi rada, ko je poslodavac. Za sve informacije, obratite se Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i podelite sa nama svaku vašu sumnju, problem jer mi smo tu da vam pomognemo. Nemojte da čekamo da se desi tragedija, jer kada napustite zemlju i ne prijavite se našim organima, mi jednostavno nismo u mogućnosti da vam pomognemo.“ istakao je Aleksandar Vulin, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Komesarijatom za izbeglice i migracije i Nacionalnom službom za zapošljavanje, brošure „Zapošljavanje u inostranstvu” i „Upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo“ distribuirane su svim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje, migracionim servisnim centrima, Kancelariji za readmisiju na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu, kao i graničnim prelazima Batrovci, Šid, Kelebija, Horgoš, Preševo, Prohor Pčinjski, Vatin, Kladovo, Gostun, Jabuka, Mehov Krš i Gradina. Sve dodatne informacije, zainteresovani mogu pronaći i na web adresi Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja www.minrzs.gov.rs.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 12996
Povezane teme

aleksandar vulin

rad u inostranstvu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.