Komentara: 0
Pregleda: 4282

Vučković: OISŠ "Žarko Zrenjanin" raspolaže sa gotovo svim profilima defektološkog stručnog kadra

11.09.2017. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
Od ove školske godine OISŠ "Žarko Zrenjanin" raspolaže sa gotovo svim profilima defektološkog stručnog kadra, poručuje direktorka škole Dragana Vučković. Ona napominje i da se svake godine trude da uslovi u kojima đaci pohađaju nastavu budu na što višem nivou.
Vučković: OISŠ "Žarko Zrenjanin" raspolaže sa gotovo svim profilima defektološkog stručnog kadra

Iz OISŠ "Žarko Zrenjanin" navode da su defektolozi gotovo svih profila i ove godine spremno dočekali početak škole, te da su odeljenja mala kako bi se đacima omogućila što kvalitetnija nastava. Takođe, deci su, pored nastavnih aktivnosti, omogućeni i individualni tretmani, a uskoro će škola dobiti i tiflologa.

- Očekujem da nam uskoro dođe tiflolog, jer imamo jednu trećinu đaka koja imaju smetnje sa vidom, tako da se radujem da ćemo moći i ovaj problem da rešimo na stručan način u našoj sredini. Svi diplomirani defektolozi rade u osnovnoj školi, u srednjoj su nam inženjeri ili majstori, u zavisnosti od profila struke. Pored vaspitno-obrazovnog rada u nastavi, imamo i individualne tretmane, koje pohađaju gotovo svi učenici naše osnovne škole - rekla je Dragana Vučković,  direktorka OISŠ "Žarko Zrenjanin". 

Ukupno 109 đaka raspoređeno je u 23 odeljenja u osnovnoj školi, dok srednju školu pohađa 59 učenika, a od ove školske godine otvoren je i novi smer Pomoćnik knjigovesca. Iz škole poručuju da je u osnovnu školu upisano oko 10 novih učenika, i dodaju da su upisi još uvek u toku.

- Prilagođavanje teče u najboljem smeru, zbog toga što imamo visoko kvalifikovani kadar u školi, koji zahvaljujući dugogodišnjem radu i iskustvu, zna kako da radi sa decom. Ono što bih hteo da napomenem, jeste da nama upis u školu traje tokom celog prvog kvartala, odnosno septembar i oktobar, tako da je naša škola otvorena za upis novih đaka - rekao je Miodrag Stankov, pomoćnik direktorke.

Socijalni radnik u OISŠ "Žarko Zrenjanin", Momčilo Cvijetić, podseća da brojne nevladine organizacije i pojedinci svake godine, putem donacija, pomažu đacima. Takođe, podršku učenicima i školi pruža i lokalna samouprava koja je, i ove godine, deci iz socijalno ugroženih porodica omogućila besplatnu užinu, a za sve učenike su obezbeđene i besplatne mesečne karte.

- Gradska uprava, osim što obezbeđuje novčana sredstva za užinu 70 učenika, obezbeđuje i besplatne mesečne karte za sve učenike osnovne i srednje škole, bez obzira na udeljenost od škole do kuće. Takođe, imamo 40 učenika koji ne mogu sami da dolaze u školu, već u pratnji roditelja ili pratilaca, i oni isto dobijaju besplatnu mesečnu kartu.

OISŠ „Žarko Zrenjanin“ otvorila je vrata i za sve roditelje i staratelje dece sa smetnjama koja ne pohađaju ovu školu, stručnjaci su zaduženi za razgovor sa njima kao i za pružanje podrške. Takođe, deci iz drugih vaspitnih ustanova su omogućene i usluge logopeda. Uslovi u OISŠ „Žarko Zrenjanin“ su izuzetno dobri, ali kako bi oni bili idealni nedostaje lift koji bi omogućio i slabije pokretnim đacima da nastavu pohađaju u učionicama na spratu, a neophodno je urediti i dvorište, zaključuje direktorka Dragana Vučković.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4282
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

deca sa posebnim potrebama

školska godina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.