Komentara: 45
Pregleda: 5029

Vučinić: Koalicione šanse i rezerve

23.01.2012. u 15:17h
Izvor: Magyar Szó
Vučinić: Koalicione šanse i rezerve

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić iz redova Demokratske stranke ocenio je da Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara imaju najveće šanse da vode taj grad nakon sledećih izbora i da bi izborna baza obe strane u vlsti želela da vidi tu koaliciju. – Neophodna je zdrava komunikacija, u kojoj se ne radi o prepirkama za javna preduzeća, nego o radu. Ove dve stranke imaju najveće šanse da vode ovaj grad. Ukoliko će cilj biti, kao što je to bilo 2008. da se Saša Vučinić i vlast DS-a slomi da bi mogli da pobede u izborima 2012. onda ništa dobro ne prognoziram ni za sada. Ja sam morao nešto da uradim, da prikažem rezultate, a ne da čekam da budem likvidiran. Činjenica je da bi izborna baza obe strane u vlasti volela da vidi ovu koaliciju i verovatno će i 2016. ove dve stranke morati da sednu za sto. Čini mi se da je komunikacija danas – jer protekle su dve godine od raskida – mnogo bolja, nego što je bila tada – rekao je Vučinić u intervjuu za „Mađar so“.

Vučinić smatra da će nakon izbora DS i SVM biti prinuđene da sednu za isti sto, ali „moje najnovije iskustvo u Bajmoku nažalost ne obećaje ništa dobro“. – Činjenica je da su naše frustracije prilično složene: mi smo napeti zbog toga što su nam dve godine prošle u rešavanju unutarkoalicione krize, a da tema nije bio razvoj grada, dakle, nismo mogli da radimo sa takvim entuzijazmom sa kojim smo želeli jer su nas stalno sprečavali. Razumem, međutim i povređenost SVM-a, jer smo ih na neki način istisnuli iz vlasti i tako su postali opozicija. Ako ovome i ne dodamo lične netrpeljivosti, već i onda imamo težak zadatak, ali ću ja učiniti sve kako bi došlo do ove komunikacije – kazao je Vučinić.

Subotički gradonačelnik ocenio je, takođe, i da je „raskid“ DS-a i SVM-a pozitivno uticao na grad. – Jednostavno je štetno ukoliko između najjačih stranaka nema konsenzusa. To nije zdravo ni za jednu sredinu , a u multukulturnoj sredini naročito nije. Najveća stranka koja predstavlja manjinu svakako treba da bude prisutna u vlasti. Ali, to je pozitivno samo ukoliko ona o ključnim pitanjima može da se sporazume sa ostalim vladajućim strankama. Ukoliko do toga ne dođe, ne treba po svaku cenu održavati ovaj odnos. Nipošto ne mislim da vlast znači da neprestano ističemo ko je kakve nacionalnosti, a da u međuvremenu zaboravimo da pomenemo da smo i dalje siromašni – rekao je Vučinić, navodeći da je do partnerstva SVM-a i DS-a dovela demokratizacija društva, ali da sa stanovišta ekonomske i infrastrukturne budućnosti grada razmišljanja nisu bila ista.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 45
Pregleda: 5029
Povezane teme

Saša Vučinić

DS Subotica

svm

savez vojvođanskih mađara

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.