Komentara: 36
Pregleda: 8030

Vučić i Pastor dogovorili velika ulaganja u Palićko jezero

10.02.2022. u 12:14h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom sa kojim je razgovarao o važnim projektima za Vojvodinu i Srbiju.
Vučić i Pastor dogovorili velika ulaganja u Palićko jezero

Aleksandar Vučić je na instagram nalogu poručio da je ponosan na prijateljstvo sa Ištvanom Pastorom i postignute rezultate.

- Sa predsednikom SVM danas sam razgovarao o velikim i važnim projektima za Vojvodinu i Srbiju i dogovorili smo ogromna ulaganja u Palićko jezero, na radost svih građana naše zemlje. Srpsko - mađarsko prijateljstvo i partnerstvo je temelj naših današnjih uspeha, ali i napretka u budućnosti - poručio je predsednik Srbije.

Vučić i Pastor dogovorili velika ulaganja u Palićko jezeroRanije popodne Ištvan Pastor, u funkciji predsednika Skupštine Vojvodine i Balint Pastor narodni poslanik i predsednik Skupštine Subotice održaće konferenciju za medije povodom ustupanja zgrade Mađarskog kulturnog centra na Paliću Udruženju „Mađarsko kulturno-umetničko društvo Palić“, izgrađenu u okviru IPA projekta „Colourful Cooperation“ prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije, u okviru kojeg je izgrađen i Srpski kulturni centar „Kolo“ u Morahalomu.

Cilj  projekta je bio da se osnuju dve kulturne institucije kao i kulturni i turistički razvoj pograničnog područja kojim se omogućava bolje uzajamno upoznavanje običaja, nasleđa, vere, kulture, umetnosti etničkih zajednica sa obe strane granice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 8030

Povezana vest

Povezane teme

srpski kulturni centar moraholom

mađarski kulturni centar palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.