• Pregleda: 3824

VTŠ otvara vrata budućim studentima

Pod sloganom „Dođi da se upoznamo“ Visoka tehnička škola strukovnih studija će u subotu, od 10 do 14 časova, organizovati „Otvoreni dan“ za buduće studente i njihove roditelje kako bi se upoznali sa uslovima studiranja.
VTŠ otvara vrata budućim studentima

Zainteresovani srednjoškolci imaće priliku da  razgovaraju sa profesorima i studentima,    predstavnicima kompanija koje uspešno sarađuju sa ovom obrazovnom ustanovom, kao i da vide kabinete i laboratorije.

- Biće ovo dobra manifestacija, koja će zainteresovanima pokazati da naša škola ima potencijala i da zaista sarađujemo sa vrhunskim kompanijama, kao i da u tim kompanijama rade naši inženjeri na odgovornim pozicijama. Pokušavamo da afirmišemo mlade da ne odlaze iz našeg grada, naše zemlje već da ostanu ovde kod svoje kuće gde mogu naći posao u ovoj zanimljivoj struci - kaže Zlatko Čović, pomoćnik direktora Visoke tehničke škole strukovnih studija. 

Prema rečima direktora VTŠ, Igora Firstnera razvoj Industrijske zone Mali Bajmok doveo je do porasta potražnje za inženjerskim kadrovima, te studenti nakon završetka studija lako dolaze do zaposlenja.

- Poslednjih godina došlo je do velike promene u strukturi industrije, tako da u  našem okruženju sada imamo nove velike i male kompanije. Ogroman pritisak je na nama da proizvedemo odgovarajući inženjerski  kadar. Svakodnevno nas obilaze firme ne samo iz Subotice, nego i iz Novog Sada, pa čak i inostranstva jer je ova regija interesantna za strana ulaganja. Pojavljuje se ogroman broj firmi, a mi ne možemo da proizvedemo dovoljan broj studenata, iako imaju mogućnost  da se brzo zaposle u struci i zarađuju pristojno - kaže Igor Firstner, direktor VTŠ.

Visoka tehnička škola će ove godine imati više od  200 slobodnih mesta za upis, od kojih će oko 170 biti finansirano iz budžeta. Kao i prethodnih godina, budući  studenti  imaće priliku da se odluče za neki od programa iz oblasti mašinstva,  informatike, elektrotehnike, mehatronike i tehničkog komunikacionog menadžmenta. Nastava će biti organizovana  na srpskom i mađarskom jeziku.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.