Komentara: 3
Pregleda: 4690

Vršnjačkom nasilju izloženo svako četvrto dete u Vojvodini

11.06.2012. u 13:13h
Izvor: RTV City
Vršnjačkom nasilju izloženo svako četvrto dete u Vojvodini

U školama na teritoriji Vojvodine godišnje se zabeleži oko 4.900 slučajeva vršnjačkog, najčešće fizičkog nasilja, pokazalo je istraživanje koje je sprovela institucija Pokrajinskog ombudsmana. "To znači da je vršnjačkom nasilju u proseku izloženo svako četvrto dete u Vojvodini" - navodi se u rezultatima istraživanja.

Ombudsman je početkom ove godine u 299 vojvodjanskih osnovnih škola sproveo istraživanje o primeni Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. Prema propisima, svaka vaspitno-obrazovna ustanova u Srbiji dužna je da formira sopstveni tim za zaštitu dece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja.

Svih 299 škola koje su bile obuhvaćene istraživanjem, tvrde da u njima postoje timovi za zaštitu od nasilja, ali je ombudsman zaključio da je rad tih tela nedovoljno efikasan, a učenici često ne znaju kome treba da se obrate.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4690
Povezane teme

nasilje u školi

vršnjačko nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.