Komentara: 9
Pregleda: 9025

Vraćanje vozačke dozvole

07.03.2013. u 23:48h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Najveći procenat oduzetih vozačkih dozvola u Srbiji je zbog upravljanja automobilom u pijanom stanju, kao i zbog prekoračenja brzine, navode u Agenciji za bezbednost saobraćaja.
Vraćanje vozačke dozvole

Za sve one koji su sakupili preko 18 kaznenih poena zbog kršenja saobraćajnih propisa u ponedeljak je u srednjoj Tehničkoj školi "Ivan Sarić" počeo seminar za unapređenje znanja vozača. Pohađa ga 10 polaznika, sa teritorije Subotice, Sombora i Zrenjanina.

Nakon 40 časova, koliko je predviđeno da traje, polaznici polažu test, nakon čega dobijaju uverenje sa kojim mogu da podignu vozačku dozvolu.

Organizator seminara je Agencija za bezbednost saobraćaja i kroz njega je do sada prošlo negde oko 100 lica sa teritorije Srbije, od 2500 lica kojima je oduzeta vozačka dozvola.

Trenutno su u toku tri seminara na teritoriji Republike Srbije, i to u Nišu, Vranju i Subotici. Prema rečima predavača, ovi vozači su teorijski potkovani i iz tog razloga se ovo ne smatra njihovom obukom, nego isključivo unapređenjem znanja. Većina njih kažnjena je iz razloga što, kako i sami kažu, nisu verovatli da to njima može da se dogodi, pa nisu poštovali saobraćajne propise, ili su se nalazili u blizini svojih kuća, što opet nije nikakav garant da vas policija neće kazniti, ukoliko ne poštujete propise. Vozačima treba ukazati da poštuju propise ne zbog toga da ne bi bili kažnjeni, nego da ne bi ugrozili sebe, ili druge učesnike u saobraćaju.

Ovakvi vozači često svesno krše saobraćajne propise, pa se stoga na seminaru ponavlja jedan broj saobraćajnih propisa, sa ciljem da se njihov stav i ponašanje promeni. Bitno je da shvate šta su uradili, da to prihvate, kao i da nauče strategije za bezbedno ponašanje.

Prošle godine je organizovano 4 ovakva seminara, dok je ove godine, ovo već treći po redu. Za pohađanje seminara postoje određeni uslovi koje lice mora da ispuni, i tek nakon toga može da uplati 25 hiljada dinara za pohađanje seminara i 15 hiljada dinara za polaganje testa.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 9025
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.