• Pregleda: 4939

Vozom do mora

Vozom do mora

U jeku turističke sezone Subotičani se često odlučuju da na more krenu vozom. Iako nešto sporiji, izgleda da komfor koji ovo prevozno sredstvo pruža, kao i cena karte, preovlađuje kada je reč o odabiru prevoznog sredstva do željene destinacije.

Na Železničkoj stanici kažu da su im kapaciteti kola minimalni, ali da bez obzira na to uspevaju da zadovolje potrebe svih putnika.

Mišljenja o ovom prevoznom sredstvu kod Subotičana su različita. Nekima odgovara konfor, nekima cena, dok se neki žale na lošu higijenu u kupeima.

Ove sezone u Železnici Srbije muke muče sa brojem kola, odnosno vagona. Mnoga od njih su ruinirana pa se s vremena na vreme šalju na popravke. Iz toga razloga nije moguće putnicima sa sigurnošću odrediti broj sedećih, ili ležećih mesta. Zbog toga su ukinite rezervacije mesta, tako da se krate mogu kupiti isključivo na dan putovanja, kada je izvesno koliko je mesta na raspolaganju.

Bez obzira na probleme, ove godine, ostvareno je 20 odsto više prihoda nego prethodne kroz prodaju karata. Razlog zbog čega se ljudi odlučuju ipak na voz verovatno je standardna cena krate od 27 eura, ukoliko je u pitanju samo sedeći kupe, ali i komfor koji voz pruža. Protegnuti nogu u hodniku, ili otići u toalet, dve su stvari koje putnicima najviše znače.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
bonscot Odgovori
Evo da pro kometarisem ja sam prosle godine bio sa porodicom na more uzeo sam kola za spavanje posto imamo malo dete i normalno rekli su mi da uzmem povratnu jer nije sigurno da cu imati mesta nazad zbog guzve platio sam to nekih 20.000 hijada dinara i sveje bilo u redu dok nismo stigli u povratku kuci do Novog Sada onda sunam rekli da spavaca kola ne idu daje i moramo da izadjemo sa sve prtjagom i sednemo ako nadjemo mesta u obican vagon i ako su naplatili kao da putujemo spavacim do subotice e sadf stiglismo kuci vec nekako pa sam otisao do saltera da vidi kocedami vrati ono sto sam platio a nisam dobio i nista kazu nisu oni krivi pojo vuk magarca tako da sad vozom vise ni u Bajmok.
zsolt Odgovori
Ja sam siguran da su uslovi putovanja vozom i u Indiji normalniji i bolji, da ne kazem humaniji. Od ovoga se nize ne moze. Kao prvo, to da se za jedan medjunarodni voz ne moze uzeti rezervacija, pa cak ni za lezaj, nego se mora doci na dan putovanja pa ako dobijes dobijes ako ne onda sutra pokusati ponovo, nema nigde! A komfor o kojem je rec u tekstu je samo tehnicke prirode. Jeste da se moze prosetati i jeste da se moze otici na WC ali pod kojim uslovima?! Na zapadu su vagoni za stoku cistiji i uredniji. A duzina putovanja i redovna kasnjenja nekad i pola dana je samo dodatna muka. A i cene su za ovakvu uslugu previsoke i nista nisu jeftinija od troskova putovanja sa autom ako j rec o cetvoro clanoj porodici. Dakle vozovi da, ali ne ovakvi!!!
Medoslav Odgovori
нека хвала Вама и Вашим возовима. Чуо сам од колеге који се упустио у авантуру путовања возом до Бара да је хигијена најблаже речено ОЧАЈНА. Превоз авионом кошта само 4.000 дин више него повратна возна карта од Бара до Бгд. Мислите ли да вреди навући заразу за 4.000 мање? I DO NOT THINK SO!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.