Komentara: 3
Pregleda: 4988

Vozom do mora

08.08.2011. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Vozom do mora

U jeku turističke sezone Subotičani se često odlučuju da na more krenu vozom. Iako nešto sporiji, izgleda da komfor koji ovo prevozno sredstvo pruža, kao i cena karte, preovlađuje kada je reč o odabiru prevoznog sredstva do željene destinacije.

Na Železničkoj stanici kažu da su im kapaciteti kola minimalni, ali da bez obzira na to uspevaju da zadovolje potrebe svih putnika.

Mišljenja o ovom prevoznom sredstvu kod Subotičana su različita. Nekima odgovara konfor, nekima cena, dok se neki žale na lošu higijenu u kupeima.

Ove sezone u Železnici Srbije muke muče sa brojem kola, odnosno vagona. Mnoga od njih su ruinirana pa se s vremena na vreme šalju na popravke. Iz toga razloga nije moguće putnicima sa sigurnošću odrediti broj sedećih, ili ležećih mesta. Zbog toga su ukinite rezervacije mesta, tako da se krate mogu kupiti isključivo na dan putovanja, kada je izvesno koliko je mesta na raspolaganju.

Bez obzira na probleme, ove godine, ostvareno je 20 odsto više prihoda nego prethodne kroz prodaju karata. Razlog zbog čega se ljudi odlučuju ipak na voz verovatno je standardna cena krate od 27 eura, ukoliko je u pitanju samo sedeći kupe, ali i komfor koji voz pruža. Protegnuti nogu u hodniku, ili otići u toalet, dve su stvari koje putnicima najviše znače.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4988
Povezane teme
pruga železnica železnica subotica polasci vozova železnička stanica voz subotica bar vozom do mora
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.